sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Minne tähdet lentävät?


 Lentävät tähdet fengshuissaLinnunrataOlen aiemmin kertonut käyttäväni fengshui-työssäni ensisijaisesti menetelmää, jota kutsutaan lentäviksi tähdiksi. Menetelmä on hyvin monimutkainen matemaattinen kaavio, joka tuottaa koodisarjoja, joita taitava tulkitsija osaa lukea suhteessa yksilöön ja suhteessa ulkoiseen ympäristöön. Nämä koodisarjat kuvailevat suljetussa tilassa ilmapiiriä, joka voi vaihdella paljonkin eri aikoina ja eri puolin rakennusta, koska ovat aikaan sidotut. Tässä kirjoituksessa avaan hiukan salaperäisyyden verhoa, joka peittää lentäviä tähtiä.Huomio: Tämä artikkeli on suunnattu fengshuita jo hiukan harrastaneille, eikä se avaudu helposti vasta-alkajalle. 

Lentävät tähdet kuulostavat varsin eksoottisilta, mitä eivät suinkaan ole. Kyse ei ole mistään fyysisestä tähdestä, joka lentelee ympäriinsä tilassa, vaan tähti sanalla kuvataan qi' tä, eli tilan ilmapiiriä.Lentävät tähdet Otavan tähtikuviossa merkitty # ja tähden numeroTähti sanan alkuperä on Otavassa, josta nämä lentävät tähdet ovat johdettu. Kukin tähti on nimetty ja niihin on liitetty piirteitä baguan trigrammeista. Yksinkertaisuuden vuoksi se kaikki informaatio on koodattu ja muunnettu numeroiksi.


BaguaKuningas Wenin järjestys, eli omaksuttu bagua (ns Houtian bagua)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:Trigrams.jpgBagua merkitsee kahdeksaa guaa, eli kahdeksaa trigrammia. Bagua-sanaa käytetään useimmiten väärin, varsinkin New Age (ns länsimaista) fengshuita harjoittavien taholta. Bagua kuvaa suunta missä jokin trigrammi vaikuttaa tai sijaitsee. Lentävät tähdet eivät sijaitse baguassa. Trigrammit ja lentävät tähdet eivät ole myöskään sama asia.
Trigrammit ovat äärettömän vanha tapa luetteloita ja luetella maailman kaikki asiat ja ne on johdettu taijista ja Yijingistä. Trigrammit liitetään baguan ilmansuuntiin ja näin baguan ilmasuunnat ovat saaneet yksinkertaistetut merkitykset.


LuoshuKuva wikipedia: Historiallinen Luo-joen kaavio, eli luoshuMoni sekoittaa luoshun ja baguan ihan tiedon puutteessa. Länsimaisessa New Age fengshuissa sekoitetaan usein bagua ja luoshu ja nimetään lopputulos "fengshui kartaksi" ja annetaan kullekin lohkolle olemattomia merkityksiä, jotka ovat johdettu Houtian-baguan trigrammeista. Bagua kuvaa staattista ilmansuuntaa, luoshu kuvaa dynaamista qi' tä tilassa. Lentävät tähdet eivät lennä baguassa, vaan luoshussa. Tämä on erittäin tärkeä ymmärtää.


Bagua kuvaa ilmansuuntaa, luoshu kuvaa ilmansuunnassa sijaitsevan tilan qi' tä.


Baguan ja luoshun ero on vaikeasti hahmotettava useimmille; baguaa voi verrata tietokoneen laitteistoon, tai runkoon. Luoshua voi verrata käytettyyn ohjelmistoon, tai menetelmään. Bagua on ikään kuin lautanen ja luoshu on ruoka sillä lautasella. 


Luoshua kutsutaan myös taikaneliöksi. Lentävät tähdet, eli trigrammeista johdetut numerot, sijoitetaan ruudukkoon. Kun lasket ruudukkojen sivujen summan, se on kullakin sivulla 15. Tästä syystä luoshua kutsutaan taikaneliöksi.Luoshu kaavio, eli nk taikaneliöLentävät tähdet "lentävät" tai siirtyvät ruudukossa määrätyn kaavan mukaisesti, joka on johdettu Otavan liikkeestä taivaankannella. Tähdet voivat lentää eteenpäin, tai taaksepäin, mutta vain kaavion mukaisesti.


Vuoden, kuukauden ja päivän qiKoska lentävät tähdet ovat aikaan sidotut, voimme tulkita kussakin ilmansuunnassa eri aikoina vaikuttavaa qi' tä. Nämä lentävät tähdet (eli qi) kommunikoivat keskenään, luoden jopa uutta qi' tä.


Kutakin vuotta hallitsee vuorollaan yksi tähti. Se tähti lentää luoshun keskustaan ja ohjaa muiden tähtien liikkeitä keskustasta käsin. Keskustan tähti toimii siis lähinnä liikenteenohjaajana. Keskustähden virka on nimellinen ja vain vuodeksi kerrallaan.Luoshua ja lentäviä tähtiä ei tule sekoittaa Yhdeksän Tähden Ki' hin, joka on yksi astrologista menetelmistä!


Samalla tavoin kutakin kuukautta ja päivää, tai jopa tuntia, ohjaa eri tähti. Lentävät tähdet muodostavat siis kerroksellisen järjestelmän, jossa voidaan käyttää tai aktivoida valittuja kerroksia qi' tä. Siksi lentäviä tähtiä kuvaillaan moniulotteiseksi menetelmäksi.


Lentävät tähdet sijoittuvat kerroksittain aikaan luoden 
kolmiulotteisen kokonaisuuden

Lentävät tähdet edustavat qi 'n henkeä ja omaavat runsaasti inhimillisiä piirteitäKoska lentävät tähdet ovat aikaan sidotut, eri tähdet osoittavat eri aikoina eri piirteitä. Kaikilla tähdillä on sekä myönteisiä, että kielteisiä piirteitä. Mitä piirteitä tähdet esittävät, riippuu tähden ajankohtaisuudesta, ympäristöstä, sekä tilassa vaikuttavasta ihmisestä.


Tähdet (eli qi) kommunikoivat keskenään, muodostavat suhteita ja liittoja, tai ottavat yhteen ja nahistelevat. Ja se kaikki vaikuttaa meihin ihmisiin, sillä me olemme ajan näiden energioiden vaikutuksen alaisia. Siksi tilan qi' n diagnosointi kertoo paljon myös ihmisen hyvinvoinnista.


Jos tilaa hallitsee riitatähdet, ihmiset kokevat ärtymystä ja riitelevät herkästi. Jos tilaa hallitsee kunnianhimoiset tähdet, ihmisten kunnianhimo herää. Jos tähdet elävät harmonisessa liitossa, ihmiset kokevat ihmissuhteensa tasapainoisina. Mitä pidempään ihmiseen kohdistuu jokin energia, sitä voimallisempi vaikutus.


Entä päinvastoin? Jos ihminen kokee alati tyytymättömyyttä ja kiukkua, voiko sen tunnistaa myös tähdistä? Kyllä voi! Ja näitä vähemmän hyviä energioita voi myös manipuloida. Määrättyyn pisteeseen asti. 


Ensisijaisen tärkeät ovat ulkoiset muodot, koska ne vaikuttavat lentävien tähtien "käytökseen" ja siihen, kuinka qi' tä voidaan manipuloida.


Lentäviä tähtiä on 9, jotka edustavat kukin yhtä trigrammia, lukuunottamatta tähteä 5 Keltainen, joka edustaa keskustaa. Kuten trigrammitkin edustavat eri elementtejä, myös tähdet edustavat eri elementtejä ja näihin elementteihin liitettyjä piirteitä ja asioita.Wuxing
Lentävät tähdet jaotellaan viiden elementin mukaisestiSeuraavassa kirjoituksessani kerron enemmän lentävistä tähdistä, niiden ominaisuuksista ja piirteistä ja niihin liitettävistä attribuuteista. Kirjoituksen voi lukea TÄSTÄ.


- Paula -Epätodelliset sokeritoppavuoret Li-joen varrella
Li-joelta epätodellinen näkymä karstivuoristoon, Guilin, Kiina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti