maanantai 30. heinäkuuta 2018

Fengshuin alkeiskurssi osa 5Tavoitteena terveys ja vauraus


12 maallista oksaaKuvassa fengshui-kompassi, eli luopan.Maalliset oksat ovat osa kiinalaista kalenteria ja astrologista järjestelmää, mutta myös kuuluvat kiinteästi fengshuihin. Fengshui kompassin, eli luopanin, 24 vuorta muodostuvat niin taivaallisista rungoista, maallisista oksista, kuin trigrammeistakin. Tässä osassa tutustumme maallisten oksien käyttöön fengshuissa.


Kaksitoista maallista oksaa ovat tutummin eläimiä kiinalaisessa horoskoopissa. Kutakin maallista oksaa, eli eläintä kohti on oma ilmansuunta.


Maallisten oksien ilmansuunta liittyy ihmisen horoskoopin vuosieläimeen kiinteästi. Huomionarvoista on, että tutkiessa kodin yhteyttä ihmisen maalliseen oksaan, tulee käyttää aurinkokalenteria. Tämä on äärettömän tärkeää!


Jos esimerkiksi henkilön vuosieläimenä on kuukalenterin mukaan Kukko, mutta aurinkokalenterin mukaan Koira, tulee kotona tehtäviä toimenpiteitä varten käyttää aurinkokalenterin mukaista maallista oksaa, eli Koiraa. 


Maalliset oksat, eli nämä eläimet, ovat osa fengshui-järjestelmää ja oman ns vuosieläimen sijainti kodissa kertoo siitä, mikä on suhteesi kotiisi.


Oman kotini takasuunnalle asettuvat kaikki 
perheenjäsenten ns vuosieläimet
Mikäli vuosieläimesi sijoittuu talon ehjälle takasuunnalle, missä ei ole myöskään ulkoisia rikkonaisia muotoja, suhteesi kotiisi on hyvä ja koet saavasi tarvittavaa tukea kotiympäristöltäsi.
Mikäli vuosieläimesi sijaitsee talon etusuunnalla, et ehkä koe syvää tyydytystä yhteydestäsi kotiisi. Mikäli vuosieläimesi ilmansuunnassa on häiritsevä ulkoinen muoto, tai puuttuva osa, suhteesi kotiisi ei ole vakaa.


Mikäli vuosieläimesi sijoittuu ulko-ovelle, kuljet kotoa kohti haasteita joka kerta avatessasi oven. Aina milloin mahdollista, tulisi kääntää selkä vuosieläimen ilmansuuntaan, jotta suunta tukisi, ei niin että se asettaisi haasteita sinulle.


Esimerkki maallisen oksan käytöstä fengshuissaFengshuin Sanhe-koulukunta soveltaa maallisia oksia fengshuissa. Kutakin vuosieläintä kohden on erityisen suotuisia ilmansuuntia, joiden käyttö ja aktivointi on oman kokemukseni mukaan tehokas.


Esimerkkinä voin kertoa omakohtaisen tapauksen kuukauden takaa. Siivouspäiväksi valitsin päivän, joka edustaa aktivoitavaa suuntaa kalenterissa, eli tapauksessani Käärmeen päivän.


Siivouksen jälkeen järjestelin työhuoneeni uudelleen, siirtäen työpisteeni väliaikaisesti Käärmeen ilmansuuntaan, kääntäen kasvoni mingguani suotuisaan ilmansuuntaan.


Kuvassa näkymä uudelleen sijoitetulta työpöydältäni. 
Työpöytäni oli aiemmin poikittain senkin tilalla.

Samana päivänä sain kaksi yhteydenottoa; toisen välittömästi pöydän siirron jälkeen, toisen muutamaa tuntia myöhemmin. Toinen yhteydenotto tuli henkilöltä, jonka Vuoden maallinen oksa (vuosieläin) vastaa oman vuosieläimeni nk taivaan aatelista (englanniksi Noblemen). Molemmat yhteydenotot liittyvät uraani, niitä edistävästi.


Mikä on vuosieläimesi ja päivänmestarisi
Kiinalaisessa kalenterissa on 12 maallista oksaa, ns eläintä, jotka vuoroin hallitsevat vuotta. Jotta saisit varmuuden omasta ns vuosieläimestä, käytä laskuria fengshui-mestari Päivi Vilkin verkkosivuilla. Laskuri löytyy TÄSTÄ linkistä.


Mikäli olet syntynyt helmikuun 3. ja 5. välillä, sinun tulisi ilmoittaa myös syntymän kellonaikasi. Mikäli et tiedä syntymäsi kellonaikaa, jätä tieto pois. Huomautan, että saamasi lopputulos ei ole 100% varma tällöin.


Syötä laskuriin syntymäpäiväsi ja -vuotesi, sekä aikavyöhyke +2 (Ateena, 
Helsinki). Vuosipilariin saat syntymävuotesi maallisen oksan ("eläimen")


Laskurin avulla löydät vuosieläimesi lisäksi päivänmestarisi, joka edustaa sinua itseä. Päivänmestari edustaa yhtä viidestä elementistä, joko yin tai yang muodossa.


Taivaan aatelisetLaskurin avulla löydät myös nk päivänmestarisi päiväpilarista. Päivänmestari on syntymäpäivän taivaallinen runko, joka kuvaa henkilöä itseä ja elementtiä, johon itse samaistuu. Päivänmestari omaa myös yhteyden kotiin ilmansuuntien kautta.


Päivän pilarista löydät nk päivänmestarin. 
Tässä esimerkissä se on yang vesi, eli Ren. 
Plusmerkki kuvaa yangia ja miinusmerkki yiniä.


Kullekin päivänmestarille on nk taivaan aatelinen, joka kuvaa henkilöitä, jotka auttavat ja tukevat päivänmestaria, eli sinua. Apua tarjoava taivaan aatelinen voi olla opettaja, esimies tai ystävä, mutta se voi yhtä hyvin olla ventovieras tai jopa kilpailija.


Taivaan aatelinen ilmenee kahtena maallisena oksana (tai eläimenä, muistin virkistykseksi), jotka esiintyvät apua ja tukea antavan henkilön neljän pilarin kartassa. Usein toisiaan auttavien ystävien tai perheenjäsenten kartoissa ilmenee tämä ylevä henki.


Tätä tekniikkaa ei opeteta yleisesti, vaikka se on helppo. Älä kuitenkaan aseta odotuksia tai toivomuksia lopputuloksesta, jotta et pety. Hyvä lopputulos on useimmiten summa monesta tekijästä, eikä vähiten ajoituksesta.


Saadaksesi apua ja tukea taivaan aateliselta, voit aktivoida ko "hengen" ilmansuunnan kodissasi. Muistathan, että aktivointi ei merkitse esineiden asettelua, vaan toimintaa. Aktivointi tulisi tapahtua ko maallisen oksan päivänä. 


Eli kuten esimerkissäni kerroin, aktivoin (siivosin ja siirsin kalusteita) ilmansuunnan (Käärme) ko maallisen oksan päivänä (Käärmeen päivänä).


Päivänmestarien taivaan aatelisetPäivänmestari   -   Taivaan aatelinen

Yang puu Jia   -   Vuohi (Wei) ja Härkä (Chou)

Yin puu Yi   -   Apina (Shen) ja Rotta (Zi)

Yang tuli Bing   -   Kukko (You) ja Sika (Hai)

Yin tuli Ding   -   Kukko (You) ja Sika (Hai)

Yang maa Wu   -   Vuohi (Wei) ja Härkä (Chou)

Yin maa Ji   -   Apina (Shen) ja Rotta (Zi)

Yang metalli Geng   -   Vuohi (Wei) ja Härkä (Chou)

Yin metalli Xin   -   Tiikeri (Yin) ja Hevonen (Wu)

Yang vesi Ren   -   Käärme (Si) ja Jänis (Mao)

Yin vesi Gui   -   Käärme (Si) ja Jänis (Mao)Ohje taivaan aatelisen aktivoinnista
Taivaan aatelinen aktivoidaan oikeana päivänä, oikeassa ilmansuunnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitset kotisi pohjakuvan mittakaavassa, kompassin, sekä luopan-sapluunan.


On hyvin tärkeää, että kotisi pohjakuva on oikeassa mittakaavassa, joten käsivaraisesti piirretty kuva on hyvin epätarkka. Kunkin maallisen oksan sektori on vain 30 astetta tai käyttäessä luopanin ns 24 vuorta, kuten itse käytän, sektori on vain 15 astetta (katso kuva sapluunasta). 


Huomautan, että ulkoiset muodot voivat edesauttaa, tai estää suotuisan aktivoinnin, mikäli ulkoinen muoto ei tue vuosieläintä.


Etsi ensin listasta taivaan aatelisesi. Jos päivänmestarisi on esimerkiksi yin tuli Ding, silloin taivaan aatelisesi ovat Kukko ja Sika. Etsi linkitetyn laskurin avulla suotuisa päivä, eli Kukon tai Sian päivä. Mikäli aktivoit Kukon ilmansuunnan, tulisi päivän mieluiten olla Kukon päivä. Mikäli aktivoit Sian ilmansuunnan, tulisi päivän olla mieluiten Sian päivän.


Suunnittele ennakkoon, kuinka aktivoit ilmansuunnan. Pikainen imurointi ja pölyjen pyyhintä ei välttämättä riitä aktivoinniksi. Sinun tulisi myös sijoittaa itsesi sektorille, tehden jotain aktiivisesti.


Aktivointi antaa alkusysäyksen jollekin tapahtumalle. On itsestäsi kiinni, kuinka tartut tilaisuuteen.Persikankukka lammellaLeikkokukat edustavat persikankukkaa.


Persikankukka on varsin laajalti tunnettu metodi, jonka avulla pyritään luomaan mahdollisuuksia tutustua ja tavata vastakkaisen sukupuolen edustajia.Persikankukan aktivointi voi luoda varsin yllättäviä tilanteita ja jopa epämieluisia lähestymisyrityksiä, joten suosittelen hienoista varovaisuutta persikankukan käytön suhteen.
Persikankukka lisää viehätysvoimaa ja voi yhtä hyvin auttaa esimerkiksi myyntityössä, kuin auttaa tapamaan seurustelukumppanin.Parisuhteessa elävien henkilöiden kannattaa miettiä kahdesti persikankukan aktivointia, sillä se saattaa synnyttää myös epäluuloa ja mustasukkaisuutta kumppanissa.Persikankukka johdetaan joko henkilön vuosieläimestä, tai päivän maallisesta oksasta. Listaan tässä kunkin maallisen oksan persikankukka-ilmansuunnan.


Vuoden tai päivän 
maallinen oksa   -   Persikankukkasuunta

Tiikeri, Hevonen, Koira   -   Jänis (Mao), itä 75º - 105º

Jänis, Vuohi, Sika   -   Rotta (Zi), pohjoinen 345º - 15º

Rotta, Lohikäärme, Apina   -   Kukko (You), länsi 255º - 285º

Härkä, Käärme, Kukko   -   Hevonen Wu), etelä 165º - 195º


Ohje persikankukan aktivoinniksiKuten taivaallisen aatelisen aktivoinnissa, myös persikankukan aktivoinnissa tulee olla huolellinen etsiessä oikeaa ilmansuuntaa ja siksi mieluiten tulisi käyttää pohjakuvaa ja sapluunaa apuna. 


Persikankukka aktivoidaan vedellä ja elävällä kasvilla, esimerkiksi leikkokukilla. Poiketen myös taivaallisen aatelisen aktivoinnista, persikankukkasuunta on laajempi, jopa 30 astetta (luopan sapluunan uloin kehä).


Persikankukan aktivointi on tehokkaampi oikeana vuotena ja kuukautena, mutta myös päivän olisi syytä olla suotuisa. Persikankukkasuuntaan asetut leikkokukat (tai myös nk onnenbambu, tai vaikkapa hedelmäpuunoksa maljakossa käy) tulee olla hyväkuntoiset ja veden raikas. Vesi tulee vaihtaa myös kyllin usein ja huonoksi menneet kukat poistaa tai vaihtaa.


TehtävätTee linkitetyn laskurin avulla jokaiselle perheenjäsenelle neljän pilarin kartta ja etsi jokaiselle vuoden maallinen oksa (vuosieläin) ja päivänmestari. Etsi listoista kunkin perheenjäsenen taivaalliset aateliset, sekä persikankukkasuunnat.


Printtaa sapluuna, jos suinkin mahdollista kalvolle. Mikäli et voi tulostaa kalvolle sapluuna, printtaa tavalliselle paperille, mutta piirrä kotisi pohjakuva voipaperille, jotta voit nähdä sapluunan kuultavan alla. Kopioi asuntosi pohjakuva, jotta voit tehdä useita fengshui-kerroksia selkeyden vuoksi.


Luopan sapluuna. Kopioi kuva itsellesi talteen ja tulosta.


Etsi kotisi keskipiste pohjakuvastasi. Mikäli kotisi on hyvin epäsäännöllisen muotoinen, voit pyytää apua lähettämällä pohjakuvasi sähköpostiini (paula@noctiluca.fi), niin autan sinua. Jos kodissasi on puuttuvia osia, niiden ollessa alle 1/3 osaa kodin pinta-alasta, sinun ei tarvitse huomioida asiaa.Esimerkki kuinka etsiä keskipiste talosta tai asunnosta. En huomioi katettuja 
kuisteja, sillä eivät ole varsinaisia asuintiloja.

Huomioi ainoastaan asuintilat; ei siis autotallia, varastoa, terassia, parveketta tms.


Löydettyäsi asuntosi keskipisteen, aseta sapluunan pohjoinen (360º) kohti todellista magneettista pohjoista kompassin mukaisesti kotisi pohjakuvan päälle. Tämän jälkeen etsi sapluunasta hakemasi ilmansuunnat ja piirrä ne kotisi pohjakuvaan.


Aseta luopan-sapluuna ja kompassi samansuuntaisesti pohjakuvasi 
päälle, sapluunan keskipiste pohjakuvasi keskipisteen ylle.ja käännä 
sapluuna, kunnes kompassisi osoittaa pohjoiseen.


Siirrettyäsi etsimäsi ilmansuunnat pohjakuvaan, löydät ne paremmin myös kodistasi. Pyri huolellisuuteen hyvien tulosten saavuttamiseksi. Löydät ilmansuunnat, sekä maalliset oksat englanninkielisenä ja pinyinillä sapluunasta.


Piirrä pohjakuvaasi, joko tiettyyn tilaan tai koko asuntoon, haluamasi 
sektori. Kuvassa työhuoneeni pohjakuva ja aktivoimani 
Käärmeen ilmansuunta.


Suosittelen kokeilemaan rohkeasti taivaallisen aatelisen aktivointia, voit todellakin yllättyä! Mutta kuten kaikessa muussakin käytännön fengshuissa, noudata ohjeita, ole huolellinen ja järjestelmällinen ja käytä maalaisjärkeä! Jos teet aktivointia, aktivoi yksi ilmansuunta kerrallaan! Älä ahnehdi; merkittävää ei ole määrä, vaan laatu!

Aiemmin ilmestyneet fengshuin alkeiskurssin osat:

Osa 1: YIN JA YANG
 - Paula -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti