keskiviikko 1. elokuuta 2018

Fengshui etäkursseja vertailussa, osa 3


Mastery Academy of Chinese Metaphysics,

Feng Shui BasicJoey Yap on luonut fengshuista miljardibisneksen Malesiassa 
ja Singaporessa. Kuva www.asianentrepeneur.org


Viimeinen kolmesta etäkurssien vertailuissa on malesialaisen Joey Yapin internet-kurssi Feng Shui Basic, joka on suunnattu harrastajille. Joey Yap on suunnannut kaiken tarmonsa saavuttaakseen nuorena jo nimeä fengshui-piireissä. Hän on perustaja metafysiikan akatemialle Mastery Acadamy of Chinese Metaphysics ja hän on myös kirjoittanut tiiminsä kanssa satoja metafysiikan oppikirjoja ja oppaita.Feng Shui Basic on harrastajalle suunnattu verkkokurssi, joka pitää sisällään 12 moduulia ja kurssin hinta on varsin vaihteleva, valuuttakursseista ja tarjoushinnoista riippuen. Kurssi ei ole non-stop, vaan kerran vuodessa alkava.
Moduulit pitävät sisällään Yapin englanninkieliset videot ja printattavat käsikirjat, sekä laskurit. Video-opetuksen lisäksi on tarjolla online-ryhmäpuheluita ja kysymyksiä voi esittää niin ryhmäpuheluiden aikana online, tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse. Sähköpostiviestintä hoituu tiimin avustajien avulla suhteellisen nopeasti.
Kuvakaappaus Yapin opetusvideosta. Fengshui-kurssin jokainen moduuli 
opetetaan videoin, esimerkein ja kirjallisin materiaalein. 
Videoilla on myös materiaalia, jota ei ole käsikirjassa ja käsikirjassa on materiaalia, 
jota ei ole videoilla. Ajatuksena on opiskella molemmat.


Kurssi edellyttää peruskäsitteiden ymmärtämisen, sillä kosmonologian alkeisiin ei panosteta lainkaan. Eli käsitteet qi,  yin ja yang, viiden elementin teoria, sekä neljä myyttistä eläintä on oltava hallussa jo ennen kurssia.Kurssilla perehdytään nopeasti ja tehokkaasti kahdeksaan trigrammiin ja ilmansuuntiin, ulkoisten muotoihin, opetellaan laskureiden käyttö ja tutustutaan pikaisesti qi' n kulkuun niin sisä-, kuin ulkotiloissa. Pääpaino kurssista on lentävissä tähdissä, niiden nopeassa tulkinnassa ja eri yhdistelmissä. Tahti on hengästyttävä suorastaan, joten tyystin ummikolle kurssi ei todellakaan sovi, sillä se edellyttää jo peruskäsitteiden ymmärtämisen ja hallinnan.
Yapin kirjallinen materiaali on n 340 sivuinen 


Kurssi on englanniksi ja edellyttää kohtalaista kielitaitoa. Kirjallinen materiaali on tietysti käytössä printattuna aina, laskurit ovat käytössä kirjautuneena, mutta videot lukitaan määräajan jälkeen, jolloin niitä ei voi enää katsella.Laskuri oli itselleni aluksi valtava pettymys laajuudestaan huolimatta. Laskuri laskee niin kahdeksan talon ilmansuunnat, kuin lentävät tähdet, mingguan, vuoden lentävät tähdet, persikankukkasuunnat, taivaallisten aatelisten suunnat, vuoden sha' t, Tai Sui ja Sui Po, sekä henkilökohtaiset qimen-suunnat vuodelle. 
Kuvakaappauksena malli vuosilaskurin kaaviosta, jossa kaikki 
tarvittava samassa kaaviossa.


Valitettavasti laskurin ohjelma kattoi aluksi vain aikakaudet 6 - 8 (eli rakennukset, jotka on rakennettu 1964 jälkeen), eli laskuri julkaistiin keskeneräisenä. Tosin kurssin päätyttyä lentävien tähtien laskuri oli jo valmis kaikilta osin.


Peruskurssilla on helppoja käytännönohjeita harrastajalle oman kodin fengshuin hyödyntämiseen eri tavoin. Opetus on suoraviivaista, helppotajuista ja käytännönläheistä. Materiaali sisältää paljon esimerkkejä ja jotkin asiat väännetään rautakangesta, alleviivatusti!


Materiaali on Yapille tyypillinen askel-askeleelta "for dummies"-materiaalia. Jokaisen moduulin lopussa on pieni tietovisa-tyyppinen kysely, jolla pyritään aktivoimaan kurssilainen pohtimaan moduulin sisältöä.


Ote kurssimateriaalista, parvekkeet ja portaat

Kurssin mukana tulee runsaasti bonusmateriaalia, kuten liput kahdelle hengelle kolmipäiväiselle live-seminaarille joko Kuala Lumpuriin, tai Singaporeen. Bonusmateriaalia on myös bazistä, eli neljän pilarin astrologista yms.


Ylimääräisellä materiaalilla pyritään houkuttelemaan kurssilainen erilaisille jatkokursseille ja tietysti myös liittymään Yapin tiimin ylläpitämiin eri facebook-ryhmiin. Painotus on hyvin kaupallinen.


Kurssin jälkeen on mahdollisuus jatkaa Feng Shui Pro-kurssille, joka olikin heti alkumetreiltä lähtien huomattavasti vaativampi ja edellyttää opiskelijalta sitoutumista ja paneutumista aivan eri tavoin. 


Pro-kurssilaisille on ylimääräinen live-seminaaripäivä ja huomattava määrä bonus-materiaalia, kuten online-seminaareja vierailevilta tähdiltä, sekä fengshui-yrittäjille suunnattu oma online-seminaari.


Arvio


Sitoutuneelle ja kielitaitoiselle harrastajalle, jolla on jo entuudestaan vankka tietämys fengshuista kurssi on varsin hyvä, tosin huomattavan arvokas. Kurssi edellyttää runsaasti omatoimista opiskelua, kuten muutkin etäkurssit, mutta materiaali on varsin kattava. Kurssin jälkeen opiskelija on kykenevä suoriutumaan lentävien tähtien alkeellisesta konsultaatiosta kotiinsa, hyödyntäen myös modernisoitua kahdeksan talon menetelmää. Plussana bonusmateriaali ja live-seminaariliput. Pitkä miinus hinnasta ja hiukan vaillinaisesta tuen puutteesta.


Linkki Joey Yapin kursseihin (ei kannata pelästyä hintoja, ne eivät ole lopullisia kurssihintoja):


Aiemmat etäkurssivertailut:

Fengshui etäkursseja vertailussa, OSA 1

Fensghui etäkursseja vertailussa, OSA 2

- Paula -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti