perjantai 17. elokuuta 2018

Fengshuin alkeiskurssi osa 10Tavoitteena terveys ja vauraus


Vaurauden lisääminenHaaveiletko lottovoitosta? Perinteisen loton rinnalle on tullut runsaasti erilaisia 
arpavaihtoehtoja, jotka ovat aivan yhtä epävarmoja tulonlähteitä, kuin perinteinen lotto. Kuva www.savonsanomat.fiOdotettu kurssin viimeinen osa koskien vaurauden lisäämistä tulee olemaan pettymys monelle, sillä en tarjoa valheellisia lupauksia tai helppoja ratkaisuja. Karu totuus on, että jokainen on oman onnensa seppä. Jos haluaa, tai tahtoo, vaurastua (merkityksessä rikastua), sen eteen on ponnisteltava paljon. Lisäksi se vaatii runsaasti aikaa. Lottovoittoa toivoville voin kertoa, että fengshuin avulla se on mahdotonta. Mutta fengshuin avulla on kuitenkin mahdollista parantaa mahdollisuuksiaan vaurastua.


Vaurautta on monenlaista. Sekä raha, että omaisuus ovat taloudellista vaurautta. Riippuen tarpeista ja tilanteesta, eri vauraustyypit aktivoidaan erilailla. Mutta tärkeintä on ymmärtää, mitä aktivoi, miksi aktivoi ja kuinka aktivoi. On myös tärkeä ymmärtää oma vastuu. 


Taolaisessa perinteessä on käytetty mm rahasammakoita ns vaurauden aktivointiin. Voidakseni todentaa uskomuksen vääräksi aloitin testin, jossa kokeilen rahasammakon toimivuutta. Toistaiseksi, kahden viikon koeajan jälkeen, voin todeta sen olevan 100% aitoa humpuukia. Kokeen päätyttyä kirjoitan aiheesta oman postauksen.


Rahasammakot kantavat suussaan kolikkoa, otsalla on kuvattuna 
xiantian-bagua ja selässä on kuvattuna Otava.

Länsimaisessa New Age fengshuissa on vallalla käsitys, että sijoittamalla rahapuun asunnon ns vaurausnurkkaukseen, voi saavuttaa vaurautta. Tätä tulen myös testaamaan ajan kanssa ja kirjoittamaan aiheesta tulevassa sarjassani Fengshui-myytinmurtajat.


Eräiden oppaiden mukaan vuositähti #8:n aktivointi punaisilla kynttilöillä olisi toimiva. Tässä lähestytään jo mahdollisesti totuutta, mutta väittämän osoittaminen todeksi tai taruksi on myös edessäni.


Mikään edellä mainituista tavoista ns "aktivoida" vauraus ei kuulu tähän ohjelmaan.


Mikä on ongelmasi?Jos tai kun haluat aktivoida ns vauraustähtesi, siihen on oltava syy. Yleensä syy on rahan puute tai riittämättömyys. Tai sen kuvitteellinen puute. Ensimmäinen tehtäväsi on pohtia perusteellisesti mikä on ongelmasi!


Onko ongelmasi tuottaa rahaa? Vai onko ongelmasi suhteettoman suuret kulut? Vai oletko vain ahne?


Voita näkkileivälle, vai peräti juustoa? Riittääkö raha muuhunkin, 
kuin näkkileipään?

Kun olet selvittänyt ongelmasi, sinun on pyrittävä miettimään oma osuutesi ongelmassa; oletko työtön (miksi), oletko työssäkäyvä, mutta palkkasi ei riitä (miksi), vai onko tilanteesi kohtalaisen tasapainoinen, mutta haluat säästöjä.


Oletko halukas muuttamaan elämäntapaasi?Seuraava tehtäväsi on pohtia rehellisesti asenteitasi; oletko todellakin tehnyt kaikkesi ongelmasi poistamiseksi? Tämä on usein se haastavin vaihe ihmiselle; ei haluta myöntää, että omat asenteet asettavat estoja ongelman ratkaisulle. 


Yang-henkilö on yleensä aktiivisempi ratkomaan ongelmiaan myös, jolloin ongelmien laatu on erilainen kuin yin-henkilöillä, joiden ongelma on usein liiallinen passiivisuus. Yin-henkilö tarvitsee enemmän tukea ja rohkaisua, kun taas yang-henkilö tarvitsee enemmän hillintää ja ohjausta.


Mol.fi sivusto lienee tuttu monellekin työnhakijalle? Kuvakaappaus 
sivuston etusivusta.

Työttömän tulisi rehellisesti puntaroida tilannettaan; oletko todellakin hakenut aktiivisesti töitä, ilman "muttia"? Vai oletko seulonut tarjonnasta ainoastaan haettavaksi ne työpaikat, joissa palkka on hiukan parempi, työmatka hiukan lyhyempi vai oletko peräti hakenut työpaikkoihin, joihin sinulla ei ole edes realistisia mahdollisuuksia päästä?


Miksi ja milloin?Moni pitkään työttömänä, vanhempainvapaalla tai sairauslomalla ollut pelkää ja jännittää työmarkkinoille paluuta. Se ei kuitenkaan saa olla syy jättäytyä kotiin. Mikäli tunnistat itsessäsi pelkoa ja jännitystä, niin tarvitset rohkaisua ja päättäväisyyttä. Kerron myöhemmin, kuinka voit lisätä rohkeuttasi ja päättäväisyyttäsi hyödyntäen määrättyjä vuositähtiä. 


Mikäli koet tarvitsevasi enemmän kuin rohkaisua palataksesi työelämään, sopivalle kurssille osallistuminen voi olla hyvä vaihtoehto ja luo pehmeän laskun työelämään. Mikä hyvänsä kurssi ei suinkaan ole järkevä, vaan kurssin tulisi olla sellainen, jossa voit päivittää ammatillista osaamistasi.


Joskus voi ammatinvaihtokin olla paikallaan ja työssäoppiminen voi olla varsinkin aikuiselle ammatinvaihtajalle parempi vaihtoehto, kuin perinteinen koulutus. Oppimiseen tarvitaan rentoutta ja hyvää keskittymistä. Kerron myöhemmin miten voit edesauttaa oppimistasi käyttäen hyväksesi kotonasi oppimista tukevat energiat.Allekirjoittanut noin 20 vuotta ennen ammatinvaihtoa.

Mikäli olet ns vaikeasti työllistettävä, opiskelet, tarvitset kuntoutusta tai muutoin pidät yhteyttä Kelaan, tarvitset kärsivällisyyden lisäksi päättäväisyyttä. Kela on ennen kaikkea laitos; jotta pystyt kommunikoimaan laitoksen kanssa sujuvasti, tarvitset todennäköisesti tietokoneen ja mahdollisesti apua kommunikointiisi laitoksen kanssa. 


Kommunikointiasi voit tukea fengshuin avulla hyödyntämällä kotonasi määrätyt energiat. Mikäli tarvitset apua, käytä hyväksesi opettamaani tekniikkaa taivaan aatelisista, kurssin osassa 5. Tässä LINKKI. 


Kannattaa ehdottomasti pyytää apua, sillä monesti valmiiksi ahdistunut henkilö ahdistuu vielä enemmän yrittäessään ymmärtää byrokraattista kieltä, jota viljellään laitoksissa. Osalla kansalaisjärjestöjä on tarjota tällaista apua. Mikäli itse osaat auttaa, tarjoa myös omaa apuasi sitä tarvitseville! 


Työssäkäyvillä on usein erilaisia ongelmia kohdattavanaan; varsinkin pätkätöitä tekevien on vaikea saada pidettyä taloutensa tasapainossa. Monet kohtalaisen hyväpalkkaisetkin henkilöt voivat ajautua taloudelliseen ahdinkoon elämänkriisien myötä. Oma lukunsa on yli varojen elävät ja yltiömäisen optimistisesti talouteensa suhtautuvat.


Pätkätöitä tekeviä kiusaa useimmiten rahavirran epäsäännöllisyys, varsinkin jos välillä putoaa tuille, tai joutuu maksamaan tukia takaisin. Tällöin tarvitaan huolellista suunnittelua ja puskurirahaston kerryttämistä. Se on hidasta, mutta helpottaa elämää. Tällöin tarvitaan varojen kerryttämistä auttavia energioita avuksi. 


Elämänkriisin keskellä kamppaileva tarvitsee useimmiten henkistä tukea ja apua selvitäkseen kriisistä. Mikäli siihen liittyy taloudellisia aspekteja, ongelmat kasautuvat helposti ilman niihin paneutumista. Määrätietoinen ongelmien ratkaisu on tällöin tarpeen ja edellyttää usein päättäväisyyttä. Omaa päättäväisyyttä voi tukea hyödyntämällä kotonaan määrätietoisuutta tukevaa qi' tä.


Avioero on useimmiten taloudellinen kriisi, josta toipuminen voi olla hyvin hidas. 

Suuri osa yli varojensa elävistä ihmisistä ovat joko nuoria, tottumattomia rahankäyttöön tai hyvin optimistisia. Järkevä rahankäyttö on monen mielestä tylsää, mutta ikävä kyllä välttämätöntä. 


Jos olet yli 30-vuotias ja joudut edelleen lainaamaan rahaa elämiseen tai käytät luottoa elämiseen, elät yli varojesi. Yli varojen elämistä ei tule selitellä yllättävillä menoilla, jos nämä ns yllättävät menot ovat suhteellisen säännölliset.


Yli varojen eläminen on yllättävän yleistä ja yleensä syynä on harkitsemattomat hankinnat tai tarpeettomat kulut. Jatkuva pennin venyttäminen on uuvuttavaa, varsinkin jos on lapsia, joiden tarpeesta tulee huolehtia. Siitä huolimatta on kyettävä puntaroimaan mahdollisimman rehellisesti ne vaihtoehdot. 


Vaikka haluaisit antaa lapsillesi materiaa kuten muillakin heidän ikätovereilla on, niin totuus on, että monessa perheessä oltaisi kiitollisia, mikäli kilpavarustelu päättyisi. Jonkun on vain kieltäydyttävä siitä. Kilpavarustelu on valitettavan yleistä myös aikuisten parissa ja sillä pyritään paikkaamaan heikkoa itsetuntoa.


Mikäli elät yli varojesi, sinun ei tule missään nimessä "aktivoida" mitään vauraustähtiä, sillä aktivoiduttuaan ne saavat sinut ja myös perheenjäsenesi kuluttamaan entistä enemmän ja suhtautumaan rahaan optimistisemmin! 


Vesilohikäärme Sentosan saarella 
aktivoimassa vaurautta.

Jos elät yli varojesi, on sinun tehtävä elämäntaparemontti, joka edellyttää itsesi psyykkaamista samalla tavoin, kuin vaikkapa laihduttajan. Silloin sinun on pyrittävä hyödyntämään määrättyjä energioita ja välttämään toisia. Mutta sinun itsesi on ensin tahdottava sitä; tahdottava tarpeeksi paljon, että otat itseäsi niskasta kiinni ja opettelet järkevämmän rahankäytön.


Kuten huomaat, tarjolla ei ole mitään kivuttomia ja helppoja ratkaisuja. Vaurastuminen on menestymisen tavoin tahtolaji.


Lentävät tähdetLentävät tähdet ovat tapa kuvailla qi' n eri laatuja ja taipumuksia. Vuosi- ja kuukausitähdet toimivat suhteellisen nopeasti, verraten asunnon staattisiin lentäviin tähtiin. 


Lentävillä tähdillä on määrätty tapa liikkua luoshussa, joka voi vaikuttaa suorastaan kaoottiselta, mikäli ei tiedä kuinka kaavan mukaan tähdet lentävät. Vuositähti vaikuttaa koko vuoden ajan ja kuukausitähti vaikuttaa kuukauden ajan. Vuositähteen verraten kuukausitähti on nopeampi. 


Kirjoituksessani "Tähdet, tähdet" kirjoitin lentävien tähtien hengestä ja ominaisuuksista. Kirjoitus kannattaa lukea huolella ja verrata oman tilanteeseen. Kirjoitus on luettavissa TÄÄLTÄ. Lue kirjoitus ennen kuin pyrit hyödyntämään vuoden ja kuukauden lentäviä tähtiä!


Vuosi- tai kuukausitähtiä ei tarvitse erikseen "aktivoida", sillä ne ovat koko ajan aktiivisia. Mikäli sinulla on kotiisi tehty lentävien tähtien konsultaatio, voit toki aktivoida tiettyjä pysyviä yang-tähtiä (eli ns vesitähtiä) kotonasi tarpeen tullen. Mutta suosittelen varmistamaan asian ensin konsultaation tehneeltä konsultilta, ettet vahingossa aktivoi vääriä energioita! Qi' tä voi manipuloida lentäviä tähtiä manipuloimalla.


Lentäviä tähtiä on 1 - 9, jotka olen merkannut # merkillä. Kullakin lentävällä tähdellä on oma luonteensa. Vuositähdellä on noin vuoden mittainen vaikutusaika ja kuukausitähdellä noin kuukauden mittainen vaikutusaika. Lue vuosi- ja kuukausikarttaa yhdessä. 


AktivointiOlen useampaan otteen kirjoittanut aktivoinnista, korostaen sanan merkitystä. Aktivointi fengshuissa merkitsee kirjaimellisesti tapahtumaa, joka antaa alkusysäyksen toiselle tapahtumalle. Siksi "kuolleiden" esineiden asettelu ei toimi aktivointina.


Aktivointi edellyttää aina liikettä ja tapahtumaa! Kaikki ihmisen suorittama toiminta tilassa on aktivointia ja hyödyntämistä. Mikäli tarvitsen jonkin määrätyn tähden apua arkeesi, käytä sitä!


Lentävän tähden energian käyttäminen on tietoista hyödyntämistä ja aktiivista toimintaa. Kuolleiden esineiden asettelu on passiivista, eikä johda sinun aktivointiin! Tähtien qi' n käyttö on aktiivista ja se vaikuttaa sinuun tähtien ominaisuuksien kautta.Liike ja tilassa oleskelu ja työskentely pitää 
tähdet aktiivisena.

Kun kirjoitan "käytä", tarkoitan sillä tilan käyttöä, missä tähti vaikuttaa. Jos työnhakuun tarvitsemasi kuukausitähti on kylpyhuoneessa, mene tekemään hakemuksesi kylpyhuoneeseen, mutta jätä ovi auki! Jos opiskeluun tarvitsemasi vuositähti on  keittiössäsi, opiskele keittiössä! Se on niin yksinkertaista.


Mikäli haluat aktivoida taivaallisen aatelisesi, muista itse olla aktiivinen! Ymmärrä myös, että aktivoimaasi taivaallista aatelista ei tule pyrkiä aktivoimaan moneen kertaan! Tapaamme runsaasti ihmisiä, jotka voivat varsin huomaamattamme auttaa meitä. Aktivoitunut taivaan aatelinen ei välttämättä erotu silmiinpistävällä tavalla. 

Mitä ja miten?


Käytä vaurausongelmiisi seuraavia tähtiä:

- Itsesi rohkaisuun ja inspiraatioon # 9

- Päättäväisyyteen ja tarvitessasi määrätietoisuutta # 6

- Oppimiseen ja luovuuteen # 4 ja # 1

- Kommunikointiin ja tietonetaitojesi parantamiseen # 7, mutta vältä # 3 ja # 6

- Varojen kärsivälliseen kerryttämiseen # 2 (sinnikkäämpi) ja # 8 (lepsumpi). Huomautan, että vaatii pitkäjänteisyyttä, sillä maatähdet vaativat runsaasti aikaa!

- Ongelmien ratkaisuun # 6 ja # 8

- Säästeliäisyyteen, budjetointiin ja varojen kerryttämiseen # 2 ja # 6, vältä ehdottomasti # 3, # 4 ja # 7 ja # 9 !

Vältä aina käyttämästä # 5, varsinkaan yhdistelmänä 5-2, 5-3, 5-7, 5-9, jotka ovat yhdistelminä yleisesti ottaen haasteellisia.

Keskustan tähteä luoshussa EI voi hyödyntää; se vain kertoo muiden tähtien sijainnin. Sitä ei voi siis käyttää hyväkseen mitenkään.

TehtävätLue vuoden ja kuukauden lentävät tähdet yhdessä, sillä ne muodostavat yhdistelmiä, jotka voivat olla erityisen hyviä, tai varsin haasteellisia. 


Huomaathan luoshuun merkatut ilmansuunnat, etelä ylhäällä ja itä vasemmalla puolella. Siirrä kotisi pohjakuvaan ilmansuuntien mukaisesti vuoden tähdet.Vuositähdet; vasemmalla vuoden 2018 ja oikealla vuoden 2019.

Kuukausitähdet elokuulle ja syyskuulle 2018.

Kuukausitähdet lokakuulle ja marraskuulle 2018.

Kuukausitähdet joulukuulle 2018 ja tammikuulle 2019Merkattuasi huolella vuoden tähdet, voit tarvittaessa merkata kuukauden tarvitsemasi tähdet. Erityisen hyvät yhdistelmät vauraudelle ovat 9 - 8 ja 8 - 6. Uralle erityisen hyvä yhdistelmä on 6 - 1 ja 9 - 6. Opinnoille erityisen hyvä yhdistelmä on 9 - 4 ja 4 - 1. Kommunikoinnille on erityisen hyvä yhdistelmä 7 - 1.  


Merkattuasi kotisi pohjakuvaan vuoden lentävät tähdet, etsi kodistasi nämä alueet ja pyri hyödyntämään niitä aktiivisesti! Tutustu artikkeliin lentävistä tähdistä ja niiden edustamista elementeistä, niin voi myös ajan kanssa kokeilla vahvistaa kulloistakin suotuisaa vuosienergiaa. Ehdottomana poikkeuksena on # 5, jota tulisi aina pyrkiä heikentämään metallienergialla.


Milloin suinkin mahdollista, pyri käyttämään mingguasi luovuuden palatsia, jos palatsissa vierailee suotuisat vauraustähdet!


Mikäli olet unohtanut mingguasi ja luovuutesi palatsin (eli mingguasi shengqi palatsiin, joka edustaa kaikkein suotuisinta sijaintia Kahdeksan Talon menetelmässä), palaa lukemaan uudelleen kurssin osa 7. Tässä linkki KURSSIJAKSOON.
Huomautan, että ilman kodin kattavaa lentävien tähtien konsultaatiota, pelkästään tukeutuen vuosi-ja kuukausitähtiin, lopputulos ei ole välttämättä ole juuri se toivottu! Mutta yleisesti ottaen, vuoden ja kuukauden tähdet ovat varsin toimivat.


Vuosienergiat ja päivänmestariFengshui-konsultti elementtinsä äärellä.


Päivänmestareita ja vuoden taivaallisia runkoja on kymmenen kutakin. Kustakin viidestä elementistä on yksi yang-runko ja yksi yin-runko. Elementtien mukaisesti ajatellen, voimme havaita että määrätyt vuodet ovat haasteellisemmat kuin toiset vuodet.


Elämme Maakoiran vuotta 2018 ja vuosi 2019 on Maasian vuosi. Koiran vuosi edustaa yang-maata ja Sian vuosi edustaa yin-maata.


Maavuodet ovat yleisesti ottaen haasteelliset Vesi- ja Puu-päivänmestareille, riippuen tietysti kartasta kokonaisuutena.


Jos vuosi on astrologisesti jo haasteellinen, silloin tulisi pyrkiä erityisen huolellisesti hyödyntämään fengshuin luomat mahdollisuudet. Haasteellisena aikana mahdollisuuksia on tarjolla harvemmin ja vastustus on kovempi, jolloin elämä voi tuntua vaikealta.


Elementtipuun on kaikista elementeistä vaikein hallita rahankäyttöä, 
olkoon kyse sitten astrologisesta näkökulmasta, tai lentävistä tähdistä.

Metallivuodet, kuten tulevat vuodet 2020 ja 2021 ovat haasteelliset Puu- ja Tuli-päivänmestareille.


Vesivuodet, kuten tulevat vuodet 2022 ja 2023 voivat olla haasteelliset Tuli- ja Maa-päivänmestareille.


Puuvuodet, kuten tulevat vuodet 2024 ja 2025 voivat olla jokseenkin haasteelliset Maa- ja Metalli-päivänmestarille.


Tulivuodet, kuten tulevat vuodet 2026 ja 2027 voivat olla hyvin haasteelliset Metalli- ja Vesi-päivänmestareille.


Fengshui ja neljän pilarin astrologia kulkevat käsi kädessä; ne ovat itsenäisiä menetelmiä, mutta sidoksissa toisiinsa. Fengshuin avulla voidaan parantaa elämänlaatua, mutta ei suinkaan voida mitätöidä astrologisia aspekteja, mikä tulee muistaa!


LoppusanatAutenttinen klassinen fengshui on hyvin moniulotteinen, monikerroksinen ja monimuotoinen oppi. Sitä ei opi kerrasta, ei edes kahdesta.


Tähän kurssiin olen koonnut alkeiden lisäksi varsin kehittyneitä tekniikoita, joita ei edes opeteta Suomessa. Kaikki kirjoittamani informaatio on kansainvälisesti opetettua ja myös kokemuksen kautta kertynyttä tietoa. Lentäviä tähtiä koskeva tieto on myös kokemuksen kautta karttunutta ja taivaan aatelisia koskeva tekniikka käytännössä omakohtaisesti testattua. En jaa mitään tietoa, jota kyseenalaistaisin mitenkään, tai jonka takana en voisi seisoa.


Kartutan jatkuvasti kokemuksiani myös harvemmin käytettävistä tekniikoista, sekä opiskelen alati lisää eri menetelmiä ja niiden sovelluksia. 


Toivon että koet oppineesi ja oivaltaneesi uusia asioita ja mikäli sinulla riittää kiinnostusta syventää oppimaasi ja saada yksityiskohtaisempaa informaatiota, jää seuraamaan blogiani!


Mikäli koet tietomäärän hämmentävän runsaaksi ja haasteelliseksi, palaa alkuun ja lue ajan kanssa, ajatuksella osa kerrallaan uudestaan.


Kurssin osat


- Paula -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti