keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Fengshuin tapaustutkimus, kohteena selkäMusta kilpikonna on talon selkäranka
Sanonta "jalaton hevonen on kuollut hevonen" kuulostaa varsin ikävältä, eikö? Mutta kuten sananlaskuissa usein, siinäkin piilee totuuden siemen. Kun puhumme ihmisistä, niin pärjäämme kohtalaisen hyvin jopa ilman jalkoja. Mutta heikko selkä onkin asia erikseen. Selkä kannattelee koko kehoa ja pienikin eroavaisuus tai toispuoleisuus heijastuu nopeasti selkäämme. Tässä kirjoituksessa tutustumme kolmeen tapaukseen, fengshuin kautta luonnollisesti!Kirjoitin Fengshuin alkeiskurssin osassa 2 ulkoisista MUODOISTA, eli neljästä myyttisestä eläimestä. Kirjoitin siitä, kuinka merkityksellinen talon ja asunnon tuki on.


Tutkimme tässä kirjoituksessa kolmea tapausta, jossa yhdistyvät vajaa Mustan kilpikonnan tuki ja heikko selkä.


Kirjoituksessa viittaan useamman kerran lisäksi lentäviin tähtiin, joista voi lukea TÄÄLTÄ. Teksti ei avaudu vasta-alkajille välttämättä, joten aloittelija voi hypätä aiheen ylikin. Lentävät tähdet on vain tapa ilmaista koodisarjoina qi' n ominaisuuksia.


Tapaus 1
Nuoripari osti omakotitalonsa 2004, odottaessaan esikoistaan. Nyttemmin perheessä on kaksi lasta. Lasten ollessa pieniä pari sopi yhteistuumin naapurinsa kanssa, että tonttien rajalla olevat 3-4 puuta kaadetaan, sillä varjostivat molempia tontteja. Satelliittikarttakuva talosta: talo on ympyröity punaisella, kaadetut 
puut sinisellä. Vaaleanpunaiset viivat kuvaavat talon päätyjä.


Kummallakaan talolla ei ole nyt takanaan kunnollista tukea. Toinen perhe sijoitti tontin rajalle kasvihuoneen ja toinen perhe rakensi tontin reunalle huvimajan paljon myöhemmin. Matala pensasaita erottaa ainoastaan tontit. Maa viettää lisäksi hiukan alaspäin tontin takaosassa.


Tapauksen perheenäiti oireili ensimmäisenä masennuksella. Perheen molemmilla lapsilla on myös terveysongelmia. Äidillä alkoi myös ilmetä selkävaivoja, asuttuaan yli 10 vuotta talossa. Lopulta hän päätyi selkäleikkaukseen.


Talo on käytännössä vailla tukea takana, lohikäärmepuolella on korkeampi talo tukena, tiikeripuolella matalampi talo, joka on  hiukan etäämpänä. Tonttia rajaa sivuilla aidanteet.


Kun luemme kokonaisuutta, huomioimme myös perheenjäsenten mingguojen sijainnit ja muodot, jotka vaikuttavat niihin. 


Menemättä yksityiskohtiin, perheen äidin minggua 1 on haasteellisesti sijoittunut kylpyhuoneeseen, lisäksi talosta pohjoiseen aukeaa merenranta noin 100m päässä. Pohjoinen ilmansuunta on minggua 1 oma ilmansuunta.Satelliittikuvasta näkyy selkeästi missä on ranta ja missä
 metsä. Punainen nuoli osoittaa taloa ja lisäksi kuvaa
 leikkaavaa qi' tä naapurin ulkorakennuksesta.


Molemmat lapset ovat minggua 2. Lasten horjuva terveys on nähtävissä lasten elämänluvun sijoittuessa pohjoiseen, seuranaan vesitähti 1, jota meri vahvistaa. Pohjoispalatsiin kohdistuu lisäksi leikkaavaa sha' ta naapurin ulkorakennuksesta.Talon lentävien tähtien kartasta löytyy lisäksi viittauksia  selkävaivoihin, kuitenkaan kohdistumatta tiettyyn perheenjäseneen. Vasta tutkiessa sekä ulkoisia ja sisäisiä muotoja yhdessä lentävien tähtien kartan kanssa, voi nähdä kuka perheenjäsenistä kärsii vaivasta.Perhe on asunut talossaan 14 vuotta. Rouvan terveys on koko talossa asumisen ajan ollut heikohko, samoin lasten. Vuori- ja vesimuotojen merkitystä ei tule aliarvioida terveyden ollessa kyseessä. 


Tapaus 2
Tunnettu sananlasku "suutarin lapset kulkevat ilman kenkiä" pätee ikävä kyllä myös fengshui-konsultteihin. Tämä toinen tapaus koskee nimittäin omaa kotiani ja puolisoani.


Talomme takana on ollut kuusiaita, mutta liittyessämme vesiosuuskuntaan, osa kuusiaidasta jouduttiin kaatamaan, jotta saisimme vesi- ja viemäriliitännän järkevään sijaintiin.


Muutamaa vuotta myöhemmin, jouduimme kaatamaan lisää kuusiaitaa, jotta sähkölaitos saisi maakaapelin taloomme. Pari vuotta sitten kaivettiin salaojat myös paikalle.


Vasta kaikkien kaivuutöiden jälkeen saimme rakennettua talon taakse, korkean lauta-aidan ja tänä syksynä istutamme myös kuusia aidan ja talon takana sijaitsevan laitumen väliin.Talomme takana on hevoslaidun, jonka aiemmin erotti tontista kuusiaita. 
Kaivuutöistä johtuen puolet kuusiaidata on kaadettu. 
Kivi ja koivu eivät riitä vuorimuodoksi, eli Mustaksi kilpikonnaksi.


Mieheni, minggua 6, alkoi vajaa vuosi sitten oireilemaan alaselästään. Minggua kuuden oma ilmansuunta on luode. Aukko kuusiaidassa on luoteessa talon keskustasta nähden.


Talomme lentävien tähtien kartta ei viittaa lainkaan selkäoireisiin. Etäinen yhteys tosin löytyy yhdistäessä useita eri fengshuin tasoja keskenään. 


Luoteispalatsiin lensi viime vuonna 2017 kakkostähti, jota kutsutaan myös sairaustähdeksi. Vasta tutkiessa vuoden ja kuukauden energioita, yhdessä ulkoisten muotojen kanssa, löytyi hakemani yhteys.


Merkittävää on edelleen yhteys vajaaseen tukeen talon takana.


Tapaus 3

Tämä kolmas tapaus liittyy asiakkaani nuoruudenkotiin. Talon takana virtaa Kymijoki, tosin talon ja joen välissä on puustoa. 


Asiakkaani kärsi koko nuoruuden vaikeista selkäoireista ja hänen selkänsä leikattiin ensimmäisen kerran hänen ollessa vasta 13 vuotias.


Monesti terveydelliset oireet ovat monen tekijän summa, niin myös tässä tapauksessa. Henkilö muutti taloon vuosi, pari  aiemmin perheensä kanssa. Paitsi että hän nukkui vinokattoisessa alkovissa, liian lyhyessä sängyssä, myös harrastuksissa ergonomiaa ei huomioitu.


Fengshuin kannalta talo on näennäisesti tuettu takaa metsikön toimesta. Metsikkö ei kuitenkaan luo tarpeeksi suojaa ja tukea vuolaalta virralta.


Satelliittikarttakuvassa talo on ympyröity punaisella ja koski sinisellä. 
Kuten kuvasta voi havaita, talon takana on tiheää puustoa, joka teoriassa
 toimittaa Mustan kilpikonnan virkaa. Mutta puuston läpi 
tunkeutuu kosteus koskesta.


Talon keskustasta katsoen, lounaan ilmansuunnassa on kuohuva koski. Samassa ilmansuunnassa on myös mingguan oma qi. Kosken shaqi kohdistuu siis suoraan henkilöön.


Talon lentävien tähtien kartassa on nähtävissä tähtiyhdistelmä peräti kahdessa palatsissa, joka viittaa selkäongelmiin. 


Perheen muilla jäsenillä ei ollut vastaavia vaivoja.


YhteenvetoJokainen näistä kohteista on erilainen. Mutta yhteistä näille on heikko tai vajaa tuki talon takana ja mingguaa heikentävä ulkoinen muoto, eli vuorimuodon puute. 


Tai on vettä, missä kuuluu olla mingguan tuki, eli vuori. Lisäksi talojen lentävät tähdet viittaavat selkävaivoihin suoranaisesti, tai epäsuorasti. Huomautan, että ympäristö ei aiheuta näitä terveysongelmia. Taipumus on henkilöillä jo olemassa. Ympäristö ei kuitenkaan tue tarpeeksi henkilöiden terveyttä. Henkilö, jonka terveys on aiemmin ollut vahva, saattaa ajan saatossa oireilla, mikäli ympäristö ei tue terveyttä.Fengshuissa ns vuoret tukevat terveyttä ja ihmissuhteita ja vesi vastaa vauraudesta. Mutta sekä vuorien, että vesien on oltava oikeassa sijainnissa. 

Viehättävä maisema veden äärellä on harvoin terveydelle hyväksi. 
Kuvassa oikealla vanha työläisasunto Ruotsinpyhtään Ruukissa.


- Paula -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti