sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Fengshui-koti, mökki metsän siimeksessä


Fengshui-koti maalla



Fengshui-koti metsän siimeksessä


Joku voisi puhua kohtalosta tai johdatuksesta, puhuttaessa uuden kodin etsinnästä. Väite ei ehkä ole niin kaukaa haettu, kuin äkkiseltään voisi kuvitella. Kullekin kodille löytyy asukkaansa, joskus jopa kilpailuksi asti. Vaikka kuvittelemme valitsevamme kotimme, asian laidasta en ole kovin vakuuttunut. Entä jos meitä ohjaakin jokin salaperäinen voima talon taholta, joka vaikuttaa päätöksiimme ja tunteisiimme? Olisiko se mahdotonta?



Kirjoitin tarinan verkkosivuilleni, jossa kerroin kuinka päädyin fengshui-konsultiksi. Tarina kertoo minulle epäsuotuisasta fengshuista. Tämä stoori "Kokemuksia matkan varrelta" löytyy linkkinä tämän kirjoituksen lopusta, sillä on varsin pitkä.


Neljän pilarin astrologina minulle on nyttemmin varsin selvää, että varsinkin astrologisesti haasteellisina aikoina on ympäristön tuettava ihmistä.


Kun puhumme kohtalosta, usein kuvittelemme sen joksikin ulkopuoliseksi voimaksi, joka ohjaa meitä. Kiinalaisen kosmonologian kulmakivet, käsitteet kolminaisuudesta Taivas, Ihminen ja Maa kuvaavat juuri kohtaloomme vaikuttavia voimatekijöitä. 


Kohtaloon vaikuttavat monet tekijät, mutta voimme itse vaikuttaa myös kohtaloomme näiden tekijöiden kautta. Voimme tehdä tietoisia valintoja ja tietoisia päätöksiä, jotka muovaavat niin tulevaisuuttamme, kuin kohtaloammekin. 



Helpoin tapa vaikuttaa kohtaloomme on valitsemalla tietoisesti ympäristö, joka tukee pyrkimyksiämme ja päämääriämme.


Oikeaan aikaan oikeassa paikassa



Merkityksellistä on myös valita ajankohta oikein; kaikelle on aikansa. Jos yhtään tuntuu siltä, että hakkaat päätä petäjään, tai että menestys lipeää sivu suun kerta toisensa jälkeen, syy voi olla väärissä toimissa, väärässä ajankohdassa tai väärässä ympäristössä.


taivas, ihminen, maa
Oikea teko, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa


Tarinassani kerroin kohtaamistani vastoinkäymisistä, jotka huipentuivat dramaattisesti vuotena, jolloin koin ns täysyhteenoton kuukausipilariini, jossa karttani nk hyödyllinen henki asustaa.


Kyse on astrologisista termeistä, jotka kuvaavat aikaa, jolloin ihmiseen kohdistuu voimakasta ulkoista painetta, joka saattaa olla jopa kohtalokas. Äärimmäinen rasite on sekä ajassa (eli Taivaan qi' ssä), että teoissa (eli Ihmisen qi' ssä) ja paikassa (eli fengshuissa).


Sinä vuonna olin vähällä kuolla. Jo kolmatta kertaa tarkemmin ajateltuna. Se kaikki informaatio on luettavissa neljän pilarin astrologisesta kartastani. Silloin en tosin ollut perehtynyt aiheeseen vielä.


Osasyy näihin dramaattisiin tapahtumiin oli ympäristössä, jossa elin. Se ei tukenut minua lainkaan; päinvastoin. Vasta kun sain ohjeistusta kuinka muokata ympäristöä, terveyteeni kohdistuva rasitus hellitti.



Mutta se paine ja rasitus ei olisi milloinkaan poistunut täysin. Ja siitä syystä halusin pois edellisestä kodistani. Se ajatus kypsyi aikana, jonka vietimme Aasiassa expateina; aloitin fengshui-opintoni siellä ja toisessa ympäristössä minun oli mahdollista myös toipua raskaista kokemuksistani.



Expatina Singaporessa
Singaporen kotimme condon uima-altailta



Vietettyäni aikaa Singaporessa palasin kotiin lasteni kanssa. Aika Aasiassa on oman kirjoituksensa arvoinen, joten siitä joskus toiste. 

Kohtaloa vai johdatusta?



En varsinaisesti etsinyt uutta kotia perheelleni, mutta se oli kuitenkin toiveissani. Mieheni työskenteli yhä Singaporessa ja ollessaan kotona lyhyellä lomalla, lähdimme elokuisena päivänä sunnuntaiajelulle maaseudulle.



Kohti uutta kotia


Päivä oli aurinkoinen ja leppeä loppukesän tuuli sai viljapellot lainehtimaan. Päädyimme odottamatta vanhan, myynnissä olevan huvilan pihaan. Talon omistaja oli meitä vastassa pitkän soratien päässä. Pahoittelimme tungetteluamme ja olimme aikeissa kääntyä takaisin, kun rouva pyysikin meidät pihaan.


Vietimme parituntisen tutustumalla vanhaan mansardikattoiseen hirsihuvilaan, jossa oli vihreät ikkunaluukut ja lasikuisti.



Kuopus ihastui kuistiin, jossa hänen oma ns vuoritähtensä sijaitsi



Pihapiirissä oli isoja siirtolohkareita, tammia ja juhannusruusuja. Ikivanhat männyt vartioivat pihaa ja kurkottivat käppyräisiä oksiaan kohti taloa, ikään kuin suojellen sitä.


Talon omistaja soitti minulle vielä samana iltana; hän halusi myydä talon meille. Olin kuin puulla päähän lyöty.


Kuinka sitten kävikään?



Olen monesti miettinyt kuinka kaikki tapahtui niin yllättäen; että ylipäätään päädyin perheeni kanssa silloin huvilaa katsomaan, kuinka omistaja tahtoi myydä sen meille. Ja kuinka se tuntui heti "omalta".


Kävin useamman kerran katsomassa huvilaa. Kuvasin ja tutkin huolella ympäristön ulkoiset muodot niin paikan päällä, kuin kuvista. Otin kompassilukemia ja tutkin usean menetelmän avulla taloa. 



Tutkin erityisen huolellisesti tulevan kotimme lentäviä tähtiä


Päädyimme ostamaan talon vajaa kolme kuukautta siitä, kun olimme ensikertaa nähneet sen. Ensimmäiset pari vuotta talo toimi huvilana; asuin lasten kanssa lomat ja viikonloput talossa, mieheni yhä työskennellessä ulkomailla.


Uusi fengshui-koti





Muutimme taloon pysyvästi asuttuamme väliaikaisesti vuokralla myytyämme edellisen kotimme. Koska talo oli toiminut aiemmin huvilana ilman juoksevaa vettä ja viemäröintiä, jouduimme teettämään hyvin laajoja muutostöitä ennen muuttoamme. 


Suunnitteluprosessissa mukana oli henkisenä tukenani fengshui-arkkitehti Kristiina Mäntynen, jolla paljon kokemusta ennen kaikkea käytännön ongelmien ratkaisemisesta fengshui huomioiden. 



Talo on pojilleni hyvä, minulle hyvä ja miehelleni hyvä, vaikka peruskorjaus onkin yhä kesken. Työmääräni vanhassa talossamme on iso, mutta onneksi poikani ovat jo kyllin isoja ja avuliaitakin auttamaan fyysisesti raskaammissa töissä, kun isänsä on niin paljon poissa.


Talomme ilmapiiri on hyvä, qi virtaa verkkaisesti. Elämämme ei ole kovin äkkinäisen vaihtelevaa enää, kuten edellisessä kodissamme. Olemme kaikki paljon terveempiä myös.


Tämä fengshui-kotimme tukee hyvin ns akateemisissa pyrkimyksissä, eli opinnoissa ja kirjoitustyössä. Lisäksi talomme tukee hyvin ihmissuhteita, poikieni urheilullisia pyrkimyksiä, sekä perheen pään johtajuutta.


Tämä talomme sopii siis meille erittäin hyvin. Ja me sovimme talolle. Mutta toisenlaista elämää elävät ihmiset, toisenlaisella omalla qi' llä eivät välttämättä kokisi taloa yhtä lailla suotuisana.


Koti heijastaa asukkaitaan ja asukkaiden arvomaailmaa.


Jokainen koti on omanlaisensa ja kunkin kodin asukkaat voivat hyödyntää eri tavoin kodin potentiaalia; mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Ei ole olemassa sen enempää patentteja joka kotiin kuin jokaiselle asukkaallekaan. 


Fengshui-konsultaatio edellyttää kokemusta, näkemystä ja ymmärrystä siitä, kuinka eri minggua-tyypit kohtaavat eri qi' n tilassa. Asukkaiden mingguan lisäksi myös asukkaiden neljän pilarin astrologiset kartat vaikuttavat mieltymyksiin kodin suhteen. Fengshui-koti on paljon hienostuneempi, kuin ilmansuuntien mukaan väritetyt tilat.

Linkki kirjoitukseen Kokemuksia matkan varrelta 


- Paula -



Länsikylässä auringonkukkia
Hyvää fengshuita on miellyttäväksi koettu ympäristö














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti