tiistai 12. helmikuuta 2019

Seitsemän tekemääsi virhettä kotisi fengshuissa


Klikkiotsikointia ja vastuutaRaaseporin linna, kuva wikipedia.


Houkutteleva otsikko saa lukijan klikkaamaan kirjoituksen auki, eikö vain? Haluaisitko Sinä tietää, mitkä seitsemän virhettä teet kotisi fengshuissa?


Koti on linnani, kuuluu sanottavan. Ja linnassaan jokainen saa tehdä kuten haluaa. Totta. Silti fengshui-konsultti luikertelee fengshuista kiinnostuneen kodinomistajan mieleen ja elämään, kirjoittaessa kuinka ja miten pitäisi tehdä ja toimia. 


Ensin fengshui-konsultti kertoo, miltä sinun kotisi sisäänkäynti pitäisi näyttää ja tuntua. Fengshui-konsultti ehdottaa valoisaa, avaraa ja siistiä sisäänkäyntiä, jotta qi suorastaan tulvisi sisään ja koti olisi vauras ja onnellinen.


Virhe 1: säntäät siivoamaan ja järjestelemään, huhkit hulluna ja olet tyytyväinen lopputulokseen kunnes lapsesi säntäävät sisään kavereineen ja eteisessä on jälleen kenkä-, reppu- ja vaateröykkiöitä lattioilla. Virheesi on unohtaa, että vauraus ja onnellisuus ovat juuri lapset ja tavanomainen lapsiperheen elämä. 


Tältä näyttävä keittiö ei ole miellyttävä, mutta satunnainen epäsiisteys ei vaikuta kuitenkaan terveyteen tai vaurauteen.


Seuraavaksi fengshui-konsultti takertuu keittiösi siisteyteen, valistaen että siisti ja oikein järjestetty fengshui-keittiö on terveyden ja vaurauden lähde.


Virhe 2: Luet jokaisen tee-näin-ohjeen fengshui-konsultin blogista, että osaat varmasti siivota vanhentuneet ruoat pois keittiöstäsi ja puhdistaa pinnat. Panikoit puolittain, kun luet, että tuli ja vesi ovat ristiriidassa ja liesi kuvaillaan tuleksi ja tiskiallas ja hana vedeksi. Jos ne ovatkin vierekkäin, niin sairastutko ja köyhdytkö? Et. Virheesi on hukata maalaisjärkesi. Liesi on liesi ja allas on allas, ne eivät ole tuli ja vesi, vaikka edustavat etäisesti tulta ja vettä. Tuskin teet ruokaa avotulella asuntosi keittiössä, eikä vesi varmaankaan valu hanassa päättymättömästi.


Fengshui-konsultti maalailee mielellään leveästi ja laveasti miten sinun tulisi järjestää makuuhuoneesi, jotta seksi sujuisi ja parisuhde kukostaisi.


Virhe 3: Tyhjennät sängynalusen syyllisyyttä tuntien ja teet suursiivouksen kammarissa, vaihtaen petivaatteet ja odottaen iltaa hiukan levottomana. Voiko parisuhde todellakin korjaantua lakanoiden vaihdolla? Virheesi on ulkoistaa vastuu parisuhteen ylläpidosta; siisti ja puhdas makuuhuone on miellyttävämpi ympäristö toki, mutta se ei ole taikakeino parisuhteen parantamiseksi.


Fengshui-konsultti ehdottaa seuraavaksi uudelleen järjestämään lastenhuoneet, jotta lapset olisivat terveitä, kuuliaita ja nukkuisivat yönsä hyvin.


Virhe 4: Keskityt raivaamaan lastenhuoneet lastesi puolesta, siivoat omaan silmääsi levottomat värit pois ja siirrät vuoteet lukemiesi oppien mukaisesti. Tunnet armotonta pettymystä lapsesi kohdatessa ankaran korvatulehduskierteen - fengshui ei toimi, vaikka teit kaiken taiteen sääntöjen mukaan! Virheesi on uskoa, että fengshui toimii samoilla säännöillä kaikille, mitä se ei tee. Virheesi on myös kuvitella, että fengshui on ratkaisu kaikkeen, mitä se ei suinkaan ole. Fengshui on vain yksi osatekijä elämässä, joka ei edes rajoitu kotiin, vaan myös laajempaan ympäristöön.


Viherkasvien mullanvaihto lisää kasvien hyvinvointia.


Fengshui-konsultti ohjeistaa mielellään aktivoimaan kodin vaurausnurkkauksen sijoittamalla sinne rahapuun ja muita pyöreälehtisiä viherkasveja, jotta koti vaurastuisi.


Virhe 5: Kannat viherkasvisi suihkuun, vaihdat ruukut ja mullat ja hiljaa mielessäsi ajattelet ostavasi kauppamatkalla raaputusarvan, sillä raha tulisi tarpeeseen. Mutta arpasi ei tuonut rahaa, sen sijaan jouduit tinkimään ruokaostoksistasi arvan hinnan verran. Harmittelet asiaa mielessäsi. Virheesi on uskoa, että kasvin olemassaolo taikoo elämääsi rahaa. Raha on toki vaurautta, mutta vauraus ei ole rahaa. 


Sinkuille fengshui-konsultti lupailee parisuhdetta, jos sinkku vain vaivaituisi aktivoimaan rakkausnurkkauksen, tai ehkä hienostuneemmin parisuhdesektorin, kodissaan. Intohimon liekkiä luomaan lisätään pari punaista kynttilää, edustaahan tuli rakkautta ja kaksi kynttilää ihmisparia.


Virhe 6: Poltettuasi useamman kynttiläparin loppuun, löytämättä seurustelukumppania, uskosi horjuu. Virheesi on uskoa fenghsuihin; fengshui ei ole uskonto, jonka avulla toteutetaan käytännön rukouksia, joihin maailmankaikkeus vastaa automaattisesti. Fengshui on ympäristöoppi, jonka ideana on tukea ihmistä kulloisenkin elämäntilanteen mukaisesti. Taivaan energia määrittelee kuitenkin milloin aika on suosiollinen parisuhteelle.


Tuulikellon sijoittaminen ei ole ongelmatonta.


Fengshui-konsultti vihjailee, että sijoittaessasi kotiisi myymiään tuulikelloja, bagua-peilejä, kristalleja ja huonesuihkulähteitä, kotisi on oikea ja aito fengshui-koti.


Virhe 7: Lankeat markkinalauseisiin; ostat tuulikellon kilkattamaan naapuriesi riesaksi parvekkeelle, sijoitat ikkunoihin kristalleja ja olohuoneen nurkkaan huonesuihkulähteen pulputtamaan ja lisäämään vaurauttasi. 


Tehtyäsi kaikki mahdolliset parannukset, uskot että naapurisovun mentyä, terveytesi heikennyttyä ja taloutesi kaaduttua, että kaikki on yhä sattumaa, johon fengshuilla voi vaikuttaa. Lisäät rahapuita, kristalleja, kynttilöitä, tuulikelloja ja bagua-peilejä. Yllättäen saatatkin huomata olevasi omituisessa syöksykierteessä ja elämä ahdistaa oikeasti. 


Mikä meni pieleen? Virheesi on luottaa ja olla kyseenalaistamatta fengshui-konsultin ohjeistusta. Uskot esineiden valtaan. Uutiseni on, että esineillä on energeettistä valtaa. Siksi niiden käyttö edellyttää tietoa ja huolellista harkintaa, sekä vastuuta niitä suosittelevilta konsulteilta.


Jokaisella fengshui-konsultilla on vastuu toimistaan. Vastuu siitä mitä ja miten ohjeistaa, missä ja kenelle. Jokaisen fengshuista kiinnostuneen tulisi myös kyseenalaistaa jokaisen itseään fengshui-konsulttina tai asiantuntijana tituleeraavan ohjeistusta. Myös lukijalla on vastuu.Fengshui ja astrologia ovat lähellä sydäntäni. Kirjoitan paljon ja pyrin aina toimimaan vastuullisesti ja eettisesti. Kehitän itseäni jatkuvasti, mutta en voi milloinkaan kutsua itseäni täysin oppineeksi, tai asiantuntijaksi. 


Fengshuissa tai astrologiassa ei ole mitään ehdotonta. Koska molemmat opit edellyttävät kykyä tulkita, ne pitävät sisällään suunnatonta vastuuta. Ymmärrys vastuusta ei ole itsesäänselvyys, siksi haastan lukijani kyseenalaistamaan lukemansa. Myös itseni kirjoittamani. Mikäli en pysty kuvailemaan oppeja tai perustelemaan ohjeistustani toistamatta opettajiani, osaamiseni ja ymmärrykseni aiheesta on kyseenalainen. 


Haluan tällä kirjoituksella herättää lukijan tutkimaan konsulttien taustoja ja koulutusta. Alalla toimii myös ns itseoppineita konsultteja, jotka perustavat oppinsa muutamaan kirjaan, luentoon tai kollegoiden kirjoituksiin. Vastuullisesti toimiva konsultti toimii avoimesti omalla nimellään, pystyy luotettavasti todistamaan opintonsa ja on kollegoiden tai yhdistysten tunnistama. 


Allekirjoittanut on Suomen Fengshui ry:n konsulttilistalla, sekä Suomen Ammattiastrologit ry:n jäsen. Olen sitoutunut noudattamaan molempien yhdistysten ammatillisia ja eettisiä ohjeita.  Vaikka luottamukseni ammattitaitooni on vahva, uskallan silti myöntää, että hetkittäin luottamukseni horjuu vastuun tähden.    


Metafysiikan koulutukseni voit tarkistaa TÄÄLTÄ


Ystävänpäivää odottaessa❤- Paula -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti