torstai 14. helmikuuta 2019

Mistä ystävyys on tehty?


"Ystävyys on yhteinen sielu kahdessa eri ruumiissa"
- Aristoteles -Ystäviä, kavereita, frendejä, sielunsiskoja, hengenheimolaisia, tuttuja, työkavereita, kollegoja, lapsuuskavereita; heitä kaikkia juhlistamme tänään ystävänpäivänä.


Mutta mitä on ystävyys? Jokainen voi varmaankin määritellä ystävyyden kuten sen ymmärtää. Minulle ystävyys on yhteinen matka elämää, jakaen surut ja murheet, ilot ja salaisuudet. Mutta läheisen ystävän kanssa se on enemmän, se on yhteinen menneisyys ja tulevaisuus sielun tasolla.


En ole milloinkaan pitänyt ystävyyttä itsestäänselvyytenä; kavereita on paljon, mutta todellisia ystäviä vähän. Sillä meitä yhdistää paljon voimakkaammat siteet, kuin mitä tässä elämässä olemme ehtineet luomaan toisiimme. Tästä olen vakuuttunut.


Minä uskon sielunvaellukseen. Olen myös vakuuttunut, että meillä kullakin on oppimme elämässä. Ja että jaamme karmaamme toisten ihmisten kanssa. Uskon myös, että emme tapaa ihmisiä sattumalta, vaan kaikella on merkityksensä.


Koko elämäni olen tiedostanut sisäiset varjoni ja niiden sisältämät kokemukset. Ehkä siksi olen myös hyvin tietoinen minua ja kahta läheistä ystävääni yhteen liittävästä voimasta. Olen vakuuttunut, että ystäväni ovat paljon etäämpää tuttuja, kuin tästä elämästä.


Minua ja vanhinta läheistä ystävääni yhdistää yksi merkittävä tekijä; astrologinen profiili. Neljän pilarin astrologiassa karttamme voimakkain profiili on molemmilla epäsuora valta.


Sinänsä harmittomalta kuulostava profiili vaikuttaa elämään paljon dramaattisemmin, kuin voisi luulla. Epäsuora valta tunnetaan myös Taistelijana (七杀格 - Qi Sha Ge), tai Seitsemänä tappona. Se kuvaa henkilön vahvaa eloonjäämisviettiä, kilpailuviettiä, raivokasta taistelutahtoa ja brutaalia periksiantamattomuutta. Profiili on hyvin yleinen urheilijoilla, johtajilla ja fyysistä rohkeutta vaativien, korkean riskin ammattien edustajilla, kuten esimerkiksi palomiehillä.


Taistelija-profiilin kanssa on vaikea ystävystyä syvällisesti, sillä se on vaativa, säälimätön ja voimakas. Se voima voi ilmetä ulkoisesti, tai sisäisesti, tietoisesti tai tiedostamatta.  Taistelija-profiili pyrkii suojelemaan niin itseään, kuin läheisiään omalta itseltään, mistä syystä taistelijalla on hyvin vähän läheisiä ystäviä.


Länsimaista astrologiaa hyödyntäen en voi olla miettimättä ystäväni ja minun rooleja tässä elämässä, sillä synastria-karttamme viittaa vahvasti yhteiseen menneisyyteen edellisessä elämässämme, mahdollisesti aseveljinä ja taistelukumppaneina. Jostain syystä tämä ei lainkaan yllätä minua, sillä tunnistamme toistemme taisteluväsymyksen ja syyt taistella ja yritämme auttaa toisiamme tämän elämän kamppailuissa.


Toinen läheinen ystäväni omaa neljän pilarin profiilin epäsuora omaisuus, joka on itselläni toiseksi voimakkain tekijä kartallani. Epäsuora omaisuus tunnetaan myös Pioneerina (偏财格 - Pian Cai Ge), tai Odottamattomana omaisuutena.


Pioneeri-profiili on hyvin yritteliäs ja kekseliäs, rohkea riskinottaja ja suorasukaisen laskelmoiva. Pioneerilla on kyltymätön voitontahto, äärimmäinen järjestelmällisyys, sekä röyhkeää ahneutta. Nämä piirteet ovat eduksi ennen kaikkea yrittäjille ja talousjohtajille. Pioneeri on myös kohtalaisen sosiaalinen profiili.


Tutkiessani synastria-karttaamme, en voinut välttyä kiinnittämästä huomiotani jälleen karmallisiin, yhteisiin tekijöihin. Olemmekohan olleet samasta kodista aiemmin, kenties vanhempi – lapsi suhteessa? Tai puolisoina? Kodin ja vanhemmuuden teemat ovat vahvasti läsnä ystävyyssuhteessamme ja kasvatamme toistemme lapsia kuin omiamme, ollen varavanhempia toistemme lapsille.


Jos tutkisin jokaisen ystäväni kartan, löytäisin varmasti runsaasti lisää viitteitä paljon pidemmästä yhteisestä taipaleesta, kuin mitä nykyinen elämä antaa ymmärtää.


Elämäni varrella olen oppinut tuntemaan paljon ihmisiä. Osan kanssa on yhteinen taival ollut lyhyempi, toisten kanssa pidempi. Jokainen on silti jättänyt oman jälkensä sydämeeni ja sieluuni.


Kiitos teille kaikille, että olen saanut tuntea teidät. Hyvää ystävänpäivää!
- Paula -2 kommenttia: