torstai 31. toukokuuta 2018

Jäitä poltellessa, eli vuorovaikutusta qi'n kanssa Kun kaikki on yhtäMaailmankaikkeuden elinvoima löytyy niin ympäröivästä luonnosta, meistä itsestämme, kuin avaruudesta. Kosminen henkäys ulottuu kaikkialle ja punoo energiat yhteen. Taivas, ihminen ja maa muodostavat qi'n kolme muskettisoturia, jossa kaikki ovat yhtä ja yksi kaikkea. 
puu energia qi
Kevään elinvoima on räjähtävää ja uuvuttavaa; se on aloitteellista ja aggressiivistaOletko huomannut, että jotkin vuodet ovat todella vaivalloisia ja toisina vuosina taas kaikki soljuu kitkatta? Sen enempää astrologiaan viittamatta, niin voin kertoa että tämä vuosi on omalta kohdaltani ollut tähän asti kuin tervassa tarpomista. Harmeja ja vastoinkäymisiä on riittänyt ja ärsyyntymiskynnys on todella matala. 


Onneksi astrologina osaan ennakoida tällaiset ajat; helpottaa kummasti, kun tietää, että vaihe kestää vain niin ja niin kauan. Mikäpä siinä auttaa, kuin odotella leppoisampia aikoja. Siinä sivussa voi myös hieman jumpata omaa asennemaailmaa ja tietoisesti  yrittää tasapainottaa tilannetta.


Meillä ihmisillä on sisäänrakennettuna pienoismalli elementtikierrosta, eli wuxingistä. Elementtikierto on kiinalaisen kosmonologian perusajatuksia, mihin voi tutustua lähemmin youtube- videollani. Jokaista elementtiä vastaa sisäelin ja kukin elintoiminto vastaa paitsi elimen fyysisestä toiminnasta, myös elimeen liitetystä tunteesta. Eihän mene vielä yli hilseen? 


Kiinalaisen kosmonologian mukaan kaikki on qi' tä, joko aineellista tai aineetonta. Qi on konkreettista ja abstraktia elinvoimaa samanaikaisesti. Qi ilmenee suhteellisesti yin tai yang muodossa. Mutta qi ilmenee myös viitenä erilaisena ja eri vuodenaikoina hallitsevana energiana. Länsimaissa tämä tunnetaan tututummin elementtikiertona.


Ihmisellä on kutakin elementtiä vastaavat sisäelimet, jotka kuvastavat joko yin tai yang elintä. Nämä elimet tuottavat tunteet. Väittämäni ei ole kovin vieras ajatus meillä lännessäkään; mehän tunnemme varsin hyvin ilmaisut "sappi kiehuu" tai "sydän pakahtuu". 


Tiedämme myös, että pahasti pelästyessämme lirahtaa herkästi pissa pöksyyn, tai suuri suru saa hengen salpaantumaan. Olemme kuulleet, että joku voi olla "vihreä kateudesta", "harmaa surusta", tai "punainen raivosta". Nämä kaikki viittaavat elinten yhteyteen tunteisiin ja viiteen elementtiin.


"Radio Kosmos Paulan pernalle; haloo, haloo!"Kutakin elementtiä kuvaa yin- ja yang-elin. Kiinalaisen lääketieteen mukaan sairaus on kehon oire epätasapainosta elimien toimintojen kesken. Kukin elin toimii ikään kuin qi' n vastaanottimena; elin "lukee" saamiaan signaaleja toisilta elimiltä (eli toisten ihmisten välittämiä tunteita), ympäristöstä (fengshui), maailmankaikkeudesta ja ajasta (kosmos) ja mukautuu niihin kykyjensä mukaan. - Hohhoijaa, onpa korkealentoista, ehkä ajattelet. 


Mutta mietipä asiaa; jos joku huutaa vihoissaan sinulle, niin mikä on reaktiosi? Ehkä pelästyt ja pakenet (veden reaktio; munuaiset ja virtsarakko), tai suutut ja vastaat kiukulla (puun reaktio; maksa ja sappirakko). Joku ehkä reagoi vihalla ja raivolla (tulen reaktio; sydän ja ohutsuoli) jne. Elimet siis tuottavat reaktion, eli tunteen ja aivot vain välittävät sen. Samalla tavoin nämä elimet vastaanottavat qi' tä muusta ympäristöstä, jota seuraa reaktio, eli tunne. 


Syntynyt tunne ohjaa meitä toiminnassa ja päätöksissä. Tästä syystä jankutan fengshuin olevan holistinen ympäristöoppi, ei mikään sisustustrendi tai sisustusoppi. Kotimme ja työympäristömme energia vaikuttaa elimiimme, jota seuraa reaktio. 


Samalla tavoin olemme taivaan qi' n vaikutuksen alaisia (eli astrologiset aspektit); vuoden ja kuukauden, jopa päivän qi vaikuttavat meihin ja meidän elimiin, mitä seuraa reaktio, eli tunne, joka ohjaa meidän toimia, meidän ajatuksia ja meidän toimintakykyä. 


Itseasiassa me emme poikkea juurikaan tietokoneista - ladatut ohjelmat päivitetään, että toimintakyky säilyy. Aina meillä ei synkkaa sen enempää lähiympäristön, kuin kosmoksenkaan kanssa ja silloin elämä takkuilee, aivan kuten ei tietokoneellakaan, jos tärkeä ohjelmistopäivitys on jäänyt suorittamatta.Suo siellä, vetelä täällä
Aloitin tämän kirjoituksen kertomalla kuluneen vuoteni olleen hankala. Astrologinen vuosi 2018, eli Maakoiran vuosi pitää sisällään runsaasti maan qi' tä, joka vaikuttaa pernaan, vatsalaukkuun ja haimaan. Maan elementti kuvastaa tyytyväisyyden ja luottamuksen tunnetta myönteisessä mielessä. 


Maa-elementin kielteinen tunne kuvastaa huolta, murhetta, ahdistusta sekä luottamuksen puutetta. Kun murehtii ja märehtii kyllin pitkään jotain ongelmaa, niin siitähän seuraa varsin usein vatsavaivoja ja varsinkin ruoansulatusongelmia, ummetusta, närästystä ja vatsakipuja. Kielteisten tunteiden ja fyysisten oireiden välinen  yhteys tunnetaan varsin hyvin myös länsimaisessa lääketieteessä, mutta ei  sen syntymekanismia. 


Vuoden maaenergia voi aktivoida tai passivoida henkilöä (tai pikemminkin henkilön elimiä, jotka tuottavat reaktiona tunteet ja toiminnot), riippuen paljon henkilön neljän pilarin astrologisesta kartasta ja siitä, kuinka ympäristö tukee henkilöä fyysisesti. 


Omassa neljän pilarin kartassani on runsaasti maata; tänä vuonna elän myös ns yhteenoton vuotta, joka sitoo osan kartan maasta, keventäen kartan maa-kuormitusta. Samassa yhteydessä  vapautuu energiaa muualta käyttööni, joka kuormittaa toisella tavoin. Astrologiselta katsantokannalta ajatellen, tapahtuu tasapainoheilahdus, joka joko aktivoi tai passivoi. Itseäni tämä heilahdus aktivoi keväällä, mikä on johtanut hetkelliseen ylirasitukseen.  


Pyrin kuitenkin tasapainottamaan tilannetta hakeutumalla kotona tiloihin, jotka energialtaan tukevat ja vahvistavat  energiatasapainoa. Myös elinten kuormitusta voidaan säätää sopivalla ruokavaliolla. Tietoisella toiminnalla voi myös vahvistaa tai heikentää elinten tuottamaa qi' tä; eli hyvin runsasta maata voidaan tasapainottaa metalliin liitettävillä toimilla, kuten esimerkiksi meditaatiolla. 

fengshui konsultti meditaatio
Meditointia merenrannalla
Jokaiseen elementtiin liitetään toimia, makuja, hajuja, säveliä jne joiden avulla voidaan yksittäistä, rasituksen alaista elementtiä avustaa. Tänä vuonna kohdistuu erityistä rasitusta niin vesi-, kuin puu-ihmisiin. Pelkästään jo tiedostamalla tilanne, voidaan auttaa omaa jaksamista, esimerkiksi vetäytymällä merenrannalle mietiskelemään, tai hakeutumalla metsään  puron solinaa kuuntelemaan. Vesielementillä on varsin merkittävä rooli molemmissa tapauksissa. 


Henkilön vesi- ja puuelementtiä voidaan vahvistaa myös kuuntelemalla musiikkia, kommunikoimalla ja vaikkapa luovalla kirjoitustyöllä. Jos tuli-elementti heikkenee liiallisesta maasta, niin sitä voi tukea yhtälailla ruokavaliolla, mutta myös esimerkiksi palvomalla aurinkoa ja keskittymällä elämäniloa tuottaviin toimiin ja hassutteluun. 
Puro metsäisellä rinteelläTiedostamalla heikkoutemme ja vahvuutemme voimme vaikuttaa itse hyvinvointiimme, elämämme mielekkyyteen ja henkiseen tasapainoon. Muutos lähtee halusta muuttaa asioita ja muuttaa itseä. Sitoutumalla muuttumishaluun, voi saavuttaa paitsi tyytyväisyyttä ja onnea, mutta myös menestystä elämässä. 


  - Paula -Ei kommentteja:

Lähetä kommentti