torstai 31. toukokuuta 2018

Mitä fengshui on ja mitä fengshui-konsultti tekee?


Mitä fengshui on?


Tuuli ja vesi kiinalaisin merkein
Kuva: www.fineartamerica.comMoni tunnistaa eksoottiselta kuulostavan sanan fengshui ja on saattanut jopa lukea sen merkitsevän tuulta ja vettä (feng tuuli, shui vesi). Mutta varsinainen tieto saattaakin jäädä siihen, tai ehkä mielikuva on epämääräinen ja siihen liittyy mahdollisesti jonkinlaista mystiikkaa.Fengshuissa ei ole mitään mystiikkaa, tai taikaa. Siihen ei tarvitse uskoa, sillä se ei ole myöskään uskonto, eikä aito fengshui tarvitse liioin ”humpuukimaakareiden taikakaluja”.Fengshui on aina läsnä, sillä se on ihmisen ja ympäristön välistä vuorovaikutusta, se on kokonaisvaltainen oppi, jossa tutkitaan ympäristön vaikutusta ihmiseen, tai ympäristössä itsessään sijaitsevien muotojen keskinäistä suhdetta ja vuorovaikutusta. Fengshui-asiantuntija ja arkkitehti Howard Choy kuvaili fengshuita seuraavasti:”Fengshuin harjoittaminen on yksinkertaisimmillaan apu tasapainottaa ihmisen ja ympäristön välinen suhde”. 


Mitä fengshui-konsultti tekee?


Fengshui-konsultti voi auttaa monin tavoin, mikäli asiakkaan toiveet ja tarpeet ovat realistiset. Fengshuin avulla voidaan pyrkiä luomaan terveyttä ja hyvinvointia tukeva lähiympäristö, tai vaikkapa ilmaisua parantava koti tai työhuone.Ammattitaitoinen fengshui-konsultti pystyy auttamaan ja tasapainottamaan lähiympäristön energioita, sekä tarvittaessa myös ohjaamaan ja manipuloimaan niitä tarpeiden mukaisesti, realiteetit huomioon ottaen kuitenkin.


Asiakas tarpeineen ja toiveineen on aina lähtökohtana konsultaatiolle ja asiakkaan ollessa motivoitunut ja sitoutunut hän kokee useimmiten myös saavansa konsultaatiosta paljon apua. 


Konsultaation seurauksena ei suinkaan tarvitse remontoida tai muuttaa kotia aasialaishenkiseksi, ei tarvitse tehdä suuria taloudellisia uhrauksia, ei liioin tarvitse välttämättä karsia tavaroita tai uusia koko värimaailmaa. 


Kodin tulee olla asujansa näköinen ja monesti liiallisuuksiin menneet ns. ”fengshui-korjaukset” tai ”tehosteet” ovat pikemminkin harmiksi, kuin hyödyksi, joten kaikki turha voidaan karsia pois selkeyden vuoksi. 


Fengshui-konsultti osaa neuvoa kullekin asukkaalle suotuisimmat tilat ja ilmansuunnat eri toimintoja varten ja kykenee myös auttamaan tilojen qi’n kulun parantamisessa.

Mitä fengshui-konsultaatio pitää sisällään? Paljonko fengshui-konsultaatio maksaa? 
Lue lisää; mitä fengshui-konsultaatio pitää sisällään?


Muista tarjoamistani fengshui-palveluista lisää 
Noctilucan verkkosivuilla


-Paula-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti