torstai 31. toukokuuta 2018

Mitä fengshui-konsultaatio pitää sisällään?


Mitä fengshui-konsultaatiossa tapahtuu?
fengshui työkalu
Kullakin fengshui-konsultilla on omat rutiinit ja toimintamallit, aivan kuten heillä on erilainen koulutus, kokemus ja tausta. 
Itselläni on käytössä haastattelulomake, jonka voi ladata verkkosivuiltani . Haastattelun ajatuksena on selvittää asiakkaan tarpeet ja ongelmat, sekä myös motivaatio konsultaatio-pyyntöön. Monesti ongelmat ovat tiedostamattomia ja ulkopuolinen apu voi auttaa selkeyttämään tilannetta.Teen kirjallisen ja sitovan tarjouksen vasta vastaanotettuani haastattelulomakkeen täytettynä, sillä haluan asiakkaan ensin pohtivan konsultaation todellista tarvetta ja mahdollista laajuutta. Hintahaarukka yli 80 neliöisen, mutta alle 180 neliöisen kodin peruskonsultaatiolle on useimmiten 320 € ja 700 € väliltä, riippuen kohteen laajuudesta, asukasmäärästä ja konsultaatiotyypistä. 


Arvio ei sisällä puutarhafengshui-konsultaatiota, joka on erillinen konsultaatio, erillisellä hinnalla. Esimerkiksi 120 neliöinen, kolmen asukkaan ok-talon peruskonsultaatio kustantaa n 520 € ilman matkakuluja. Esitetty hintahaarukka sisältää alv. 24%, mutta ei sisällä suunnittelutyötä tai matkakustannuksia. 


Esitetyt arviohinnat perustuvat vuoden 2018 hinnastoon ja pidätän oikeuden muutoksiin. Asiakkaillani on aina mahdollisuus maksaa lasku kahdessa erässä tarvittaessa. Mikäli asiakas hyväksyy tarjoukseni, sovimme konsultaatiolle ajankohdan.Huomaathan, että kyse on vain minun toimintatavasta ja hinnoittelusta. Halutessasi konsultaation, kannattaa pyytää tarjous useammalta fengshui-konsultilta ja vertailla paitsi konsultaation hintaa, myös verrata konsultaation sisältöä, laajuutta, raporttia ja lisäksi hieman kysellä suosituksia ja tutustua konsultin opintoihin. Niin ikävä kuin tätä onkin kirjoittaa, niin kentällä toimii myös täysin kouluttamattomia tai itseoppineita "konsultteja", joiden osaaminen voi olla hyvinkin kyseenalaista.Itse harjoitan autenttista, klassista kiinalaista fengshuita, missä huomioidaan laajempi ympäristö ja ulkoiset muodot. Koulutukseni ja kokemukseni mukaisesti huomioin ympäristön maamuodot, vallitsevat tuulensuunnat, vuodenaikojen vaikutuksen, auringon kierron jne, mutta myös mahdolliset häiriötekijät. 


Tutkin perusteellisesti yleensä alueen kartat ennen vierailuani paikalla. Haastattelulomakkeen lisäksi tarvitsen konsultoitavasta kohteesta pohjakuvan mittakaavassa. Mitään kompassilukemia ei tarvitse miettiä, sillä otan itse tarvittavat suuntimat.Vieraillessani kohteessa pyrin käyttämään kaikkia aistejani tutkiessani kohdetta. Toiveenani on myös saada kuvata kohteen tiloja muistini tueksi raporttia varten. Kaikki tieto on ehdottoman luottamuksellista ja jäävät vain omaan arkistooni (tietosuojaseloste löytyy VERKKOSIVUILTANI).


Pyrin myös tekemään runsaasti muistiinpanoja ja tarvittaessa äänitän keskustelut muistini tueksi. Käytyäni kohteessa kirjoitan kirjallisen raportin asiakkaalle ja asiakkaan vastaanotettua sen, joko käyn paikalla tai keskustelen mahdollisista muutosehdotuksista. 
KonsultaatioraporttiKonsultaatiosta saa aina yksityiskohtaisen kirjallisen raportin, erikoispyynnöstä voin myös nauhoittaa raportin mp4 muotoon asiakkaalle. Raportissa pyrin perustelemaan aina syyn mahdollisiin muutosehdotuksiini, jotta asiakkaalle ei jäisi epäselvyyksiä.


Käytän ensisijaisesti Xuan Kong Fei Xing, eli Lentävien Tähtien tekniikkaa, joka on varsin täsmällinen, mutta se ei sovellu kaikkiin kohteisiin, joten silloin turvaudun muihin menetelmiin. Saatan käyttää useitakin tekniikoita rinnakkain, riippuen paljon kohteesta. 
Käyttämäni kompassikoulukuntien menetelmät eivät ole ainoat käyttämäni, vaan käytän hyväkseni muotokoulukunnan oppeja rinnakkain kompassikoulukunnan oppien kanssa ja pyrin lukemaan qi’tä kokemukseni kautta.


Raportista selviää mitä menetelmiä olen käyttänyt, mutta en tarkenna välttämättä niitä asiakkaalle. Olen asiakkaan tukena ja käytettävissä vuoden ajan ja teen konsultaation aina takuutyönä. Tarvittaessa, aiemmin tekemäni konsultaation voi myöhemmin päivittää -50% alennuksella. Konsultaation yhteyteen voi tilata myös sisustussuunnitelman, mikäli ammattilaisen apu on tarpeen. Sisustussuunnitelmaa tehdessäni tukeudun aina fengshuin kannalta optimaalisiin ratkaisuihin, vaikka kohteeseen ei olisikaan tilattu fengshui-konsultaatiota.

Vastaan mielelläni kysymyksiin sähköpostitse paula@noctiluca.fi tai puhelimitse/WA 040-5502205 (klo 14-18). - Paula -

fengshui tilanjakaja
Kuuportti sisätilan ja ulkotilan jakajana
Qi ilmenee värein ja muodoin
Väreillä, muodoilla ja materiaaleilla pyritään tasapainottamaan tilan qi


2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kirjoitus, kiitos kovasti jaosta. Pitää tutustua enemmänkin blogiisi, aihealueet kiinnostavat kovasti.
  Hienoa, että nykyään konsultointia voi tehdä käytännössä alalla kuin alalla. Minusta tämä on mielenkiintoista ja olenkin ottanut asiasta enemmän selvää alakohtaisesti.
  Tuo mitä puhuit väreistä kirjoituksen lopussa pitää kyllä niin paikkaansa. Kehun vielä tuota kuuporttia, olisi täydellinen ratkaisu ja niin kaunis! Ehkä vielä jonain päivänä jossain kodissa minullakin voi olla tämmöinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidit artikkelista :-). Blogissani on paljon asiaa, mutta iloisesti sekaisin neljän pilarin astrologian kanssa, joten vaikutelma on ehkä vähän sillisalaattimainen, mutta älä anna sen häiritä :D

   Poista