torstai 31. toukokuuta 2018

Kala kuivalla maalla; fengshui-konsultti esittäytyy                              Ensimmäinen kerta;                               jännittävä matka blogimaailmaan

Tässä se nyt on, reilun vuoden harkinnan tulos; ensimmäinen blogikirjoitukseni milloinkaan. Vielä vuosi sitten leikittelin ajatuksella blogista, mutta tyrmäsin sen liian "julkisena" tapana ilmaista itseäni. Mutta niin se mieli vaan  muuttuu. Kirjoitan tätä blogia sinulle, joka olet mahdollisesti kypsän keski-iän kynnyksellä oivaltanut elämän rikkauden löytyvän jostain aivan muualta, kuin lompakosta. Kirjoitan enimmäkseen elämän mielekkyydestä ja kuinka ottaa itse vastuuta omasta hyvinvoinnista ja onnesta. Sekä fengshuista, mihin kaikki kiteytyy.


Tarjoan siis fengshuita kotona, fengshuita työpaikalla, fengshuita matkoilla, fengshuita kirjoista, fengshuita webinaareissa ja fengshuita seminaareissa. Testaan, vertailen, kokeilen, murran myyttejä, esittelen ammattilaisia ja intomielilisiä harrastajia, eri koulukuntia ja kuppikuntia, eri oppeja sekä työkaluja. Toisin sanoen tämä blogi soveltuu luotettavaksi lähteeksi niin vasta-alkajalle, pidempään harrastaneelle, kuin ammattilaisellekin.
fengshui
Yours truly, kuva Ida Wirzenius


Sinne ja takaisin; 

kuinka minusta tuli fengshui-konsultti

Voin jakaa elämäni varsin moneen jaksoon; aikaan ennen ja jälkeen jonkin tärkeän tapahtuman. Tärkeitä elämäntapahtumia on tapahtumarikkaassa elämässäni kerroksittain; niitä on limittäin, lomittain ja varmaan myös poikittain. En vaivaudu piirtämään kaaviota sentään; ei se niin mielenkiintoista ole. Olin elämäni yhdellä vedenjakajalla kymmenisen vuotta sitten, oivallettuani vihdoinkin, etten voi milloinkaan enää palata entiseen elämääni ja entiseen ammattiini laivalle. 


Se oli melkoinen kriisi, mutta välttämätön kohdata. Sen kriisin seurauksena aloin opiskella metafysiikkaa syvällisemmin; korvasin meriveden virtuaalivedellä. Aloitin ammatilliset fengshui-opintoni Singaporessa; istuessani condominiumin uima-altaan reunalla, valvoen silloin 4- ja 5-vuotiaita poikiani. Sysäys fengshui-opinnoilleni oli paria vuotta aiemmin teettämäni konsultaatio kollegallani, fengshui-konsultti Liisa Olssonilla. Hän ohjasi minut lempeästi oikeaan suuntaan ja oikean ihmisen luokse. Tänä syksynä ympyrä sulkeutuu; palaan maahan liki kymmenen vuotta oppineempana ja kokeneempana, mutta edelleen yhtä intohimoisena opiskelijana. Metafysiikan
opinnot ja myöhemmin työ täyttivät tyhjiön elämässäni, joka oli muodostunut vaihdettuani uran ja ammatin kotiäitiyteen. Olin ensimmäiset äitiysvuodet kuin kala kuivalla maalla; haukkoen tyhjyyttä, kidusten huutaessa vettä. Räpiköin kuivuneessa lammessa tehden hiljaista kuolemaa tukehtuen. Tai siltä se siis tuntui. Kaltaiselleni riippumattomalle ja itsenäiselle ihmiselle oli kauhun paikka havaita yllättäen olevansa vanki omassa kodissa, kahleina jaloissa kaksi lasta. Mutta selvisin niukasti hengissä erittäin vaikeista alkuvuosista ja nyt odotan malttamattomana, että lapseni kasvattavat kyllin vahvat pyrstölihakset hypätäkseen lammen sulkuportin yli, oman elämänsä virtaan, pois kotilammesta.


Vesi on elämän eliksiiri, välttämätön kaikelle elämälle. Se on myös yksi elementtikierron, eli wuxingin viidestä elementistä, jolla kuvataan qi' n ilmenemismuotoja. Olen vesi-ihminen, jos se nyt ketään kiinnostaa. Vesi kuvastaa viisautta ja kommunikaatiota. Kiinalainen neljän pilarin astrologia on myös yksi mieliaiheitani ja teen fengshui-konsultaatioiden ohessa myös astrologisia tulkintoja ammatikseni. Joten kirjoituksiini saattaa ajoittain lipsahtaa myös astrologiaa käsitteleviä pohdintoja. Lisää tarjoamistani palveluista voit lukea verkkosivuiltani:

Vastarannan kiisken kirjoitukset

                                                           

Koska asun perheineni maalla, peruskorjaten vanhaa taloa, kirjoitan ajoittain myös maalaiselämästä ja vanhan talon mieliharmeista. Saatan myös innostua esittelemään entisöinti- tai tuunausprojektejani, joita valmistuu vaihtelevasti. Kaikkeen tekemiseeni on yleensä kytkös fengshuihin. Pyrin kuvailemaan fengshuita kokonaisvaltaisesti; se kun ei ole varsinaisesti mikään sisustusoppi tai tyylisuunta, niin kuin usein annetaan ymmärtää. Valtaosa fengshuista kiinnostuneista harrastajista tahtovat sen oikotien (mieluiten ilmaisen) onneen; joten tarjolla on ollut tähän asti lähinnä kysyntää vastaavaa tietoa ja epätietoa, koska se myy. 


Vastarannan kiiskenä tahdon avartaa ihmisten näkemystä ja mielikuvaa fengshuista ja varsinkin oikoa vääriä käsityksiä.fengshui-konsultti, fengshui-arkkitehti
Allekirjoittanut ja arkkitehti Howard Choy helmikuussa 2018
 Helsingissä, kuva Kristiina Mäntynen
Fengshui ei ole mitään, minkä voi oppia kerralla, ei edes kahdella kertaa. Sen huomaa vasta opintojen toisella kierroksella. Oppiminen ja tiedon soveltaminen on myös kaksi tyystin eri asiaa. Kokemuksen kartuttua vasta kykenee ymmärtämään kokonaisuuksia. 


Yksi monista fengshui-opettajistani on sanonut, että fengshuin oppimiseen kuluu kymmenen vuotta. Seuraavat kymmenen vuotta kuluu opetellessa sen tiedon soveltamista ja vasta parinkymmenen vuoden jälkeen fengshuita ehkä osaa itse opettaa. Mitä enemmän olen opiskellut, sen yksinkertaisempiin ratkaisumalleihin pyrin, sillä on turha monimutkaistaa asioita. Yksinkertaisimmillaan fengshui on vain qi' n tasapainoilua yin ja yang välillä ympäristössä.Fengshuin opiskelu on elämän mittainen polku; milloinkaan ei voi saavuttaa täyttä oppineisuutta.
- Paula -


2 kommenttia:

  1. En olekaan ennen kuullut tuollaisesta Fengshui konsultoinnista. Naapurini täällä Helsingissä on kovin kiinnostunut Fengshuista ja kaikesta siihen liittyvästä, joten häneltä olen hieman kuullut aiheesta. Mielenkiintoista, että sen oppimiseen kuluu jopa kymmenen vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, meitä oppijoita on monenlaisia; intohimoisia joille mikään ei riitä ja sitten myös niitä oppijoita, joille perusteet ovat kylliksi. Toivottavasti pidit artikkelista :-)

      Poista