torstai 25. lokakuuta 2018

Rahasammakko testissäPennejä taivaalta!Kiinasta ostamani isohko pronssinen rahasammakko pääsee testiini.


Yksi kiinalaisen kulttuurin ihmeistä on nk rahasammakko. Rahasammakko voi löytyä niin kodeista, kuin yrityksistä. Sen väitetään tuovan rahaa omistajalleen. Joten tuumasta toimeen ja sammakko testiin!


Taolainen kansanperinne on rikas ja tarinoita ja symboliikkaa riittää joka lähtöön. Autenttiseen klassiseen fengshuihin ei talismaanit kuulu, mutta taolaiseen perinteeseen kylläkin.


Tarinoita rahasammakon synnystä on useita. Yhden tarinan mukaan erään taolaiseen kuolemattoman viisaan vaimo oli varsin utelias ja ahne. Vaimo joi kuolemattomuuden eliksiiriä ja muuttui kolmijalkaiseksi sammakoksi. Ahneutensa tähden viisas päätti pitää sammakko-vaimonsa, joka kantoi kolikoita kotiin suussaan.


Toisen tarinan mukaan Chan Chu, eli rahasammakko, asuu kuussa ja suussaan pitävä kolikko peittää kuun ajoittain, aiheuttaen kuunpimennykset. Rahasammakko ilmestyy täydenkuun aikana taloon ja tuo mukanaan suuren omaisuuden.


Kolmas tarina kertoo kalassa olleesta viisaasta nimeltä Liu Hai. Liu Hai on yksi kahdeksasta kuolemattomasta. Hän päätti pyydystää rahasammakon siiman avulla, punoen rahaa siimaan. Rahasammakko nielaisi syötin ja Liu Hai pyydysti sammakon. Koska sammakko on tahmea ja lisäksi ahne, siihen tarttuu rahaa sen lisäksi mitä kantaa suussaan.


Tarinat ovat varsin mielikuvituksellisia, kuten kansantarinat yleensä. Rahasammakko ei ole varsinaisesti fengshuihin liittyvä esine, mutta on rantautunut länteen talismaanina.


SijoitusRahasammakon sijoitukseen ja käyttöön liittyy ohjeita, joita on lukemani mukaan ehdottomasti noudatettava.


Tämä kolmijalkainen rahasampo tulee sijoittaa pääsisäänkäyntiä vastapäiseen nurkkaukseen. Sitä ei saa sijoittaa keittiöön, makuuhuoneisiin, kylpyhuoneeseen tai vessaan.


Rahasammakko tarvitsee tukevan seinän taakseen, eikä sitä saa sijoittaa lattialle, tai myöskään ikkunan alle. Sammakon tulee katsoa asuntoa; sitä ei saa sijoittaa katsomaan ulos, sillä silloin se loikkaa rahat mukanaan ikkunasta ta ovesta.


Taolaisen perinteen mukaan esine "aktivoidaan" ensin asettamalla se joko punaiselle paperille tai liinalle, tai sen kaulaan sidotaan punainen nauha.


Sijoituksen ajoituksesta ei ollut mitään mainintoja, mikä kummastuttaa, koska valtaosaan talismaaneja liittyy jokin aika. Tarinoiden mukaan rahasammakko asuu kuussa ja tulee vierailulle täydenkuun aikana. 


Joten tuumasta toimeen ja sammakolle punainen liina ja rumilus työpöydälleni nököttömään. Kuu on liki täysi vielä. Ehkä se olisi ollut hyvä sijoittaa kuunpimennykseen aikana paikoilleen? Hm... aika näyttää.


Nyt vain odottelen, että rahaa tulvii ovista ja ikkunoista!


Testin tulosKahden kuukauden testaamisen jälkeen voin todentaa, että sammakko pikemminkin syö rahaa, kuin takoo sitä! Eli rahasammakon rahaa tuova myytti on murrettu!

- Paula -
2 kommenttia:

 1. Minullakin on tuollainen sammakko tietysti ;) .. Ja aina on ollut ainakin vähän rahaa. Siis ei tiedä vaikka toimisi ! Tosin, en ole aktivoinut sitä. Apua. Ja täysikuu meni juuri. Mutta se mitä oikeasti ajattelin sanoa, on joskus kuulemani juttu (meinasin kirjoittaa tarina, mutta tämä ei ole tarina) Valamon Luostarissa olevasta Parantavasta ikonista, ja ilmeisesti kaikista ikoneista. Ne ovat portti taivaaseen kuulemma. Ja tuon parantavan ikonin parantavasta voimasta on ainakin OSA siitä, että ihmiset oikeasti uskovat siihen, ihmiset rukoilevat sen edessä ja kenties sitä, luoden tietynlaisen parantavan ja hyvän energian ikonin ympärille. Ja näin ikonista on tullut pyhä . Ja lisäksi se portti taivaaseen tarkoittaa myös sitä, että kun näet sen ikonin, s i n ä m u i s t a t Korkeamman olemassaolon.

  Näin siis voi kenties käydä sammakon ja muiden talismanien kanssa. Se missä sinun fokuksesi on, siellä on sinun energiasi. Ja sitten tietysti voidaan jatkaa tätä ajatusta.... millainen se energiasi siinä on... onko se huolen ja puutteen täyttämää, vai onko se jotakin kuplivan iloista ja runsasta ? Mutta pölynkerääjänä tai turhanpanttina näitä talismaneja ei varmaankaan kannata pitää. Hyvä kirjoitus jälleen Paulalta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :-). Varmaan osa ajattelee juuri näin; että se usko siihen kapistukseen tuo sitä rahaa, tai saa meidät suhtautumaan rahaan huolellisemmin. Onhan meillä kaikilla vähän rahaa, yleensä. Yleensä sitä koetaan olevan liian vähän, sillä materialisteina haluamme aina vaan uutta ja kivaa, tarvitsemme sitä tai emme, ja sen uuden ja kivan saa rahalla.


   Varmaan oma suhtautumiseni, joka on suhteellisen neutraali mielestäni, vaikuttaa asiaan. En kiinnitä sen enempää huomiotani rahaan sammakko työpöydälläni, kuin ilman sammakkoa. Olen ajatellut sammakon olevan enemmän muistutus ihmisille tarkan markan asenteesta, kuin varsinainen rahasampo. Mutta automaationa se ei siis tuo säkkitolkulla seteleitä =D.

   Poista