perjantai 5. lokakuuta 2018

Katsaus kuluneeseen vuoteenKuinka vuoden 2018 ennuste onnistui?Maailmanjohtajat uutiskuvassa: https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/merkel-jakoi-trumpista-kuvan-joka-tiivistaa-maailman-politiikan-vuonna-2018-valiton-somehitti-ole-kiltti-laita-hanet-jaahylle/6943446#gs.EhAV4lQ
Kuva: EPA/EFEKaksikolmasosaa Maakoiran vuodesta on jo takanapäin ja voin jo alkaa pohtimaan seuravan vuoden ennustetta. Mutta sitä ennen teen pienen katsauksen kuluneeseen vuoteen; mitä ennustin ja missä menin metsään ennustuksineni.


Kirjoitin vuodenvaihteessa artikkelin Maakoiran vuoden mukana tuomista energioista, lyhyt artikkeli on luettavissa TÄÄLTÄ.


Ennustin ympäristöasioiden nousevan tietoisuuteen laajemmin, kirjoitin orastavasta solidaarisuudesta ja lainkuuliaisuudesta.


Ympäristöasiat ovat kieltämättä olleet tapetilla pitkin vuotta; varsinkin muovit meressä ja mikromuovit luonnossa. Muovi on öljyteollisuuden sivutuote ja näin ollen liitettävissä tuli-elementtiin. Koiran haudasta löydämme yin-tulen, mikä kuvaakin hyvin muovien aiheuttamaa ongelmaa luonnossa.


Muovia Manilan lahdella. https://www.aamulehti.fi/uutiset/meret-tayttyvat-muovista-ja-ihmiset-pelkaavat-etta-mikromuovi-imeytyy-juomapullosta-veteen-selvitimme-mitka-vaitteet-muovista-ovat-totta-ja-mitka-tarua-200832547/ Uutiskuva: George Buid/Zuma Wire.Orastavasta solidaarisuudesta tosin ei ole ollut suuremmin merkkejä, mutta onhan tässä vielä vuotta jäljellä. Solidaarisuus on lähinnä näkynyt ns hyvä-veli toimintana politikkojen keskuudessa.


Lainkuuliaisuuden katsotaan liitettävän Koiran ominaisuuksiin ja esimerkiksi vasta hiljan keskusrikospoliisilla oli suuri operaatio Turun saaristossa. Rahanpesua kuvaa tässä tapauksessa yin-metalli, joka on piilotettu Koiran maa-elementin alle ja paljastettiin sopivasti Metallikukon kuukautena. 


Kirjoitin myös taivaallisen rungon Wu' n ominaisuuksista; yang maa on aggressiivinen, puolustava, eristäytynyt. Kirjoitin, että puolustustahdon kohoaminen on odotettavissa ja peräti rajakahakat rauhallisemmillakin alueilla ovat mahdolliset.


Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen nokkapokka ja siitä seurannut kauppasota kuittaa puolustukselliset väittämäni. Yhdysvallat on ottanut ärhäkät protektionistiset toimet käyttöönsä taloutensa elvyttämiseksi. Myös Britannian ero EU:sta näyttäisi toteutuvan tänä vuonna, ajaen Britanniaa kohti eristäytymistä muusta Euroopasta.


Mitä en osannut ennustaa?Soputan tulivuoren purkaus. Kuva: EPA. https://www.standard.co.uk/news/world/indonesia-volcano-eruption-mount-soputan-eruption-spews-hot-lava-two-and-a-half-miles-high-in-the-a3953056.html


Helteitä, metsäpaloja ja tulivuorenpurkauksia en osannut ennustaa. Toukokuu 2018 oli Suomen mittaushistorian lämpimin toukokuu ja koko kesä oli erittäin helteinen ja kuiva.


Edellinen Koiran vuosi, 2006 oli Tulikoiran vuosi, jolloin kesä oli myös helteinen ja poikkeuksellisen kuiva. Yhteistä näille Koiran vuosille ovat myös laajat metsäpalot, mistä fenghsui-mestari Päivi Vilkki huomautti tavatessamme syksyllä. 


Tänä vuonna on otsikoihin noussut myös aktiiviset tulivuoret aiheuttamine tuhoineen. Havaijilla Kilauea on tosin purkautunut yhtäjaksoisesti jo kolmisenkymmentä vuotta, mutta laavavirtojen uhatessa asutusta tulivuoren aktiivisuus nousi jälleen ihmisten tietoisuuteen.


Kesäkuussa Guatemalassa purkautui Fuego ja Balilla Agung aiheuttaen valtavia vahinkoja. Viimeisin nimi listassa on Soputan-vuoren purkaus Indonesiassa tällä viikolla, jonka seurauksena yli 1400 ihmistä menetti henkensä.


Nämä tulivuorenpurkaukset ovat astrologisesti sikäli mielenkiintoisia, että esimerkiksi Soputan-vuoren purkautumista edelsi maanjäristys ja tsunami ja itse vuori purkautui Lohikäärmeen päivänä. Tsunami tapahtui Vesisian päivänä, mikä on helposti yhdistettävissä tsunamiin. 


Yksinkertaistetusti ajatellen voisi liki väittää kahden maata edustavan maallisen oksan törmätessä yhteen, joko vuoren purskauttavan laavaa tai merten synnyttävän hyökyaallon. Kategoriaan lasketaan toki myös maanjäristykset ja maavajoamat, sekä lukemattomat pienemmät katastrofit.


Maailmassa on runsaasti aktiivisia tulivuoria, jotka purkautuvat säännöllisesti ilman suurempaa median huomiota. Silti edeltävänä Koiran vuonna 2006 tapahtui myös suurehkoja tulivuorenpurkauksia mm. Perussa ja Indonesiassa, mikä kiinnitti myös huomioni.


Tulivuoret tuskin ovat erityisen aktiivisia Koiran vuosina, mutta innokas tutkija saattaisi saada sinnikkäällä tutkimuksella ehkä pieniä poikkeamia esiin.


Entä henkilökohtaiset kokemukset?Olisikin varsin mielenkiintoista kuulla lukijoiden kokemuksia vuoden energioista. Usea tuttavani on joko muuttanut tai peräti eronnut vuoden aikana. Muutto on varsin yleistä maa-vuosina.


Itse olen kärsinyt sitkeistä lihastulehduksista aina syksyyn asti ja olen kokenut vuoden varsin uuvuttavana. Hyvin intensiiviset opinnot ovat hiukan vieneet voimiani, helteiden lisäksi. 

Joey Yapin kurssilta Singaporessa 2018 elokuussa.


Omassa neljän pilarin kartassani maa-elementti edustaa valtaa. Vuoden Koira tekee yhteenottoa kartassani esiintyvän Lohikäärmeen kanssa, sitoen maan sinnikkääseen voimien mittelöön. Tämä on käytännössä näkynyt mm itsehillinnän höllentymisenä, sekä radikaalimpana ja täsmällisempänä ilmaisuna. 


Yhteenotto on myös aktivoinut minut opiskelemaan, sillä Koirassa on maan alla runsaasti yin-metallia, joka edustaa minulle suojelijaa. Olen huhtikuusta asti opiskellut liki täyspäiväisesti metafysiikkaa.


Ennuste loppuvuodelle?Meillä on kokonaiset neljä kuukautta jäljellä Maakoiran vuotta, mitäköhän se mahtaa tuoda tullessaan?


Villi veikkaukseni on, että talvemme tulee olemaan keskimääräistä hieman leudompi ja loppusyksyn ennustan olevan varsin sateinen. Kevät saattaa alkaa varsin aikaisin.


Perustan ennustukseni puhtaasti tulevien kuukausien neljän pilareiden elementteihin, en sammakoihin tai ilmatieteenlaitoksen tilastoihin. Todennäköisesti ennusteeni menee maileilla metsään.


Vuoden kovat maa-energiat alkavat kangistua kylmyydessä ennen kevään auringon mukana tuomaa pehmenemistä. Odotettavissa on vielä ankaraa vääntöä maailmanpolitiikassa, ennen kuin uusi suunta on löytynyt.


Loppuvuosi saattaa nostaa jo pintaan seuraavan vuoden teemoja, joista toiveikkuus Yhdysvaltain protektionismin  liennytyksestä ehkä on päällimmäisenä ilmastopolitiikan ohessa.


Trump haluaa Yhdysvalloille suotuisamman ilmastosopimuksen. Copyright: AFP / Lehtikuva. Kuva: Tiziana Fabi.


Ensivuoden teemoihin liittyy vahvasti vesi ja meret erityisesti, joten ennustan kohdistettavan painetta ilmastosopimuksiin ja erityisesti päästökauppaan. Myös korruptio tulee luultavasti olemaan vahvasti tapetilla vuodenvaihteesta lähtien.


Lisää arvioita ja ennustuksia ensivuodelle on tulossa vuodenvaihteen jälkeen. 


Rattoisaa lokakuuta toivottaen.

- Paula - 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti