tiistai 7. heinäkuuta 2020

Kesän melodia

Olemme siirtyneet kiinalaisessa kalenterissa vesivuohen kuukauteen tänään. 


Maallisista oksista vuohen oksa on kahdeksas oksa lukujärjestyksessä, on kolmas kesän oksista ja on yleensä vuoden kuumin kuukausi. Ilmansuunnista vuohen oksa sijoittuu lounaaseen ja se liitetään myös trigrammiin Kun, eli Maa. 


Vuohen oksan pääelementti on yin-maa, joka kuvastaa paitsi kypsyyttä ja vetäytymistä, myös tulevaisuutta ja perspektiiviä. Vuohen oksaan liitetään myös sitkeys ja kärsivällisyys. 


Kuukauden taivaallinen runko on yin-vesi Gui, rungoista viimeinen, edustaen äärimmäistä yiniä, joka muuntuu yangiksi. 
Siinä missä hevosen maallista oksaa edustaa aurinko, vuohen maalliseen oksaan liitetään kuu. Kun kuukauden taivaallinen runko edustaa lisäksi uusikuuta, on ajan energia hyvin pysähtynyttä laadultaan, herkkää ja vetäytynyttä. Ilmapiiri on odottava ja uutta luova, kypsyvä kaikessa hiljaisuudessa. Tulevaisuuteen liittyy paljon avoimia kysymyksiä, joihin luomme vastauksemme, kun vaan maltamme kuunnella sisäistä ääntämme. 


Vuohen oksa pitää sisällään piilevinä runkoina myös yin-tulen ja haudassa yin-puun, kuvastaen aikaa, jolloin lämpö varastoituu maahan, mutta kasvien elinvoima alkaa vetäytyä juuristoon. Samalla tavoin me ihmiset varastoimme kesän valonsäteet ja lämmön, ilon ja luovuuden itseemme, jotta jaksamme pitkän talven. 


Metallirotan vuoden vesivuohen kuukausi edustaa hyvin vetistä aikaa. Runsas vesi liettää maan qi’n. Vesi, joka edustaa sisäistä viisautta, ei löydä purkaantumisväylää, vaan se imeytyy pehmeään maahaan, maan rajoittaessa veden virtaamista. 


Vesi edustaa kiinalaisittain myös kommunikaatiota, ajattelua ja yhteyttä alitajuntaan, joten saatamme tuntea ajan energian vaikutuksen vaikeutena ilmaista syvempiä tunteitamme ja saatamme kokea päämäärämme sumentuneen. Haemme selvyyttä tulevaisuuteemme, mutta törmäämme omaan sisäiseen sumuumme, jonne eksymme jollemme anna aikaa itsellemme. 
Kesän tuli-elementin lämpö on vahvasti yhä läsnä, mutta on vetäytymässä ja päivä päivältä yhä enemmän yin laadultaan. Yin-tuli kuvastaa läheisyyttä, lohtua ja rakkautta – sitä kaikkea kaipaamme sisimmässämme. Vuohen oksa edustaakin yhdessäoloa ja on yksi luovimmista maallisista oksista, mutta runsas vesi tekee ajasta melankolisen ja raskaan, taakseen vilkuilevan sen sijaan, että eläisi hetkessä. Se kaikki on kuitenkin tarpeen, sillä olemme luomassa jotain uutta ja sitä ennen on vanhasta päästettävä irti.

Lempeyttä kesäänne!

- Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti