sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Lämpöä, lempeä ja lepoaKesä 2020Kuvalähde: pixabayOlen odottanut jokakeväistä varoitusta olla ottamatta kesäkissaa. Näin koronakevään jälkeen voisi olettaa lemmikkien suosio nousevan. Yksinäisyys tappaa ja lemmikit lohduttavat. Yksinäisyyttä ja eristyneisyyttä vastaan taistellaan mitä mielikuvituksellisin keinoin - deittiyritykset kukoistavat. Kesälemmityä kaipaa moni, mutta sellaisen hankkiminen saattaa osoittautua haasteelliseksi. 


Pian elämme metallirotan vuoden hekumallisinta aikaa – kesää. Kesäkuun 6. päivänä siirrymme vesihevosen aikaan. Aika on mitä otollisinta viettää intiimisti lähekkäin, iho ihoa vasten. Koronakevään eristäytymisen jälkeen jokainen luultavasti kaipaa iloa ja toisen ihmisen läheisyyttä. 


Kiinalaisessa neljän pilarin astrologiassa on neljä maallista oksaa, ns ”eläintä”, joita pidetään poikkeuksellisen vetovoimaisina. Näitä oksia kutsutaan myös persikankukiksi, viitaten sillä myös seksuaalisuuteen. Nämä neljä oksaa asettuvat pääilmansuunnille ja kuvaavat vuodenajan qi’tä talvi- ja kesäpäivänseisauksien, sekä kevät- ja syyspäiväntasauksien aikana. 


Maallisista oksista rotta edustaa talvea, jänis kevättä, hevonen kesää, sekä kukko syksyä. Vastakkaiset oksat rotta ja hevonen, sekä jänis ja kukko, muodostavat nk. yhteenoton. Yhteenoton aika aktivoi ja laittaa hormonit hyrräämään. Mutta aina kahden vastakkaisen elementin kohdatessa ilmassa on myös ristiriitoja. 


Jos tarkastelemme hieman kesän energioita, voimme tulkita paremmin myös mielialoja, joita qi herättää meissä: vuoden pilari on metallirotta Geng Zi, kesäkuun pilari on vesihevonen Ren Wu. Molemmat pilarit ovat yang-pilareita, eli ulkoisesti aktiivisia. Metalli on kylmä ja eristävä, sisäänpäin kääntynyt, päättäväinen, erotteleva ja taipuvainen melankoliaan. 


Ren yang-vesi on aktiivinen, liikkuva, älyllinen ja viisas, tiedostava ja kommunikoiva. Rotan maallinen oksa, aivan kuten hevosen oksakin, on ulkoisesti yang ja levoton, aikaansaava ja helposti turhautuva. Sisäisesti molemmat oksat ovat yin, kuvaten mielen tarvetta kääntyä sisäänpäin ja rauhoittua. Molemmat pilarit kuvaavat myös kypsää aikuista tarpeineen, joten se vaikuttaa erityisesti keski-ikäisiin.


Kuvalähde: pixabay
Kun pilareita luetaan yhdessä, näemme ristiriitaa ulkoisen ja sisäisen aktiviteetin kesken, tulen ja veden kesken ristiriitaa, kilpailua kahden erilaisen vesi-elementin kesken (yang-vesi Ren kuukauden rungossa ja yin-vesi rotan oksassa), niin sisäiset kuin ulkoiset tavoitteet vetävät eri suuntiin, joten kuukausi voi tuntua energialtaan varsin turhauttavalta ja saattaa nostaa pintaan hankaliakin tunteita. 


Kommunikointi voi tuntua vaikealta ja suunnitellut matkat voivat olla hankalia ja yllättäviä vastoinkäymisiä saattaa ilmetä. Ihmissuhteissa voi kipinöidä ja ristiriidat saattavat hiertää, jos kommunikointikin on haasteellista. Mutta kaikesta huolimatta aika on varsin luovaa ja tukee ilmaisua hyvin, erityisesti musiikillista ja sanallista ilmaisua, tanssia, sekä huumoria. 


Heinäkuussa energia vaihtuu, muuntuu hiljaisemmaksi ja rauhoittuneemmaksi, jopa pysähtyneeksi. Teemat ovat edelleen samat, mutta ristiriita on pienempää ja terän menettäneenä on aika suotuisampaa rauhoittumiselle, levolle ja seurustelulle läheisten kanssa. 


Vuohen oksa pitää sisällään yin-maata, joka rauhoittaa ja kerää energiaa. Aika on mitä parasta akkujen lataamiseen, sillä syksy tuo tullessaan ristiriitaisia energioita, jotka kuluttavat voimia huomattavasti ja siihen kannattaa varautua. 


Kuvalähde: pixabay

Nauttikaamme siis kesästä ja auringosta, keräten voimia syksyn koitoksia varten.


- Paula 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti