sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Vuoden tähdet


Lentävät tähdet vuodelle 2020


Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Hiukan jälkijunassa tässä siis jo alkaneelle vuodelle lentävät tähdet, sekä yleistä niistä ja niiden käyttöön soveltuvuudesta. Maalis-ja huhtikuun lentävät tähdet myös kirjoituksen lopussa.Lentävät tähdet -menetelmä fengshuissa on hyvin täsmällinen ja hienostunut. Se on huomattavan monimutkainen ja monipuolisempi, kuin oletetaan. Koulukunnasta riippuen julkisuudessa on esitetty hieman toisistaan poikkeavia ohjeita.

Lentävissä tähdissä noudatetaan kahdenkymmenen vuoden jaksoja. Elämme paraikaa kahdeksannen kauden loppuvuosia. Vuonna 2024 siirrymme uuteen, tulielementin johtamaan kauteen. Kausi 8 edustaa maaelementin aikaa, varsin leppoisaa sellaista. Maan vaikutus vähenee alati ja tulen lisääntyy. Aikakauden vaihtuminen ei tapahdu yön yli, vaan hitaasti ja huomaamattomasti. Kullekin aikakaudelle on tunnusomaista jokin vallitsevan tähden ominaisuus.

Vuoden 2020 keskustähti #7 on edellisen kauden stara ja diiva, joka oli vallassa juppikautena. Keskustähti johtaa orkesteria vuoden ajan, kunnes luovuttaa kapellimestarin sauvan seuraavalle helmikuussa 2021.

Kapellimestarina metallitähti #7. Kuvalähde: https://pxhere.com/fi/photo/675555

Kun puhumme lentävistä tähdistä, puhumme energiasta. Puhumme energiasta ikään kuin hahmoina, joilla on oma persoonallisuus. Näillä qi' n ilmenemismuodoilla on inhimillisiä taipumuksia ja ominaisuuksia joihin voimme samaistua. Yhtä lukuun ottamatta, jokainen lentävä tähti on väljästi liitettävissä yhteen trigrammiin. Kukin tähti edustaa jotain elementtiä ja luontaista ilmansuuntaa.

Vuoden keskustähti #7 on metalli-tähti, jonka vakituinen koti löytyy lännestä. Tähti liitetään väljästi vuorityyppiin, joka tunnetaan nimellä Po jun, eli Murtunut sotilas. Vaikka #7 on metallitähti, tähden edustama metalli on pehmeää ja helposti murtuvaa. Keskustähtenä #7 kuvaa vuoden tapahtumia ja voimme vetää jonkin verran johtopäätöksiä mahdollisista tapahtumista.

Kirjoitin edellisessä postauksessa vuoden energioista neljän pilarin kautta kuvattuna. Vuoden energioita hallitsee metalli ja vesi. Yhtäläisyyksiä neljän pilarin ja fengshuin välillä löytyy siis. Vuoden metallienergia fengshuissa kuvaa yhtälailla konfliktivaaroja, mutta myös juoruja ja mustamaalaamista sekä terrorismia. Seiskatähden heikkous on juuri murtuminen, kuvaten myös mielen murtumista. Tähteen liitetään tietty epäluotettavuus, kostonhalu, juonittelu, selkäänpuukotus ja pahanilkisyys. Seiskatähti hallitsee puhetta ja laulua ja näihin liitettäviä elimiä, kuten suuta ja hampaita, mutta myös keuhkoja ja kurkun aluetta.

Keuhkot. Kuvalähde: pixabay

Seiskatähti edustaa ennen kaikkea puhetyöläisiä, näyttelijöitä ja laulajia, mutta myös lääkäreitä, parantajia, astrologeja ja ennustajia ja näiden ammattien edustajat ovat varsin näkyvillä tänä vuonna. Tähti liitetään tyttöihin ja nuoriin naisiin, ilon, mielihyvän ja seksuaalisuuden ilmaisuun. Seiskatähti liitetään kosteikkoihin ja soihin, sekä niillä alueilla eläviin eläimiin, joten voisin hyvinkin kuvitella, että ajankohtaiseksi nousee erityisesti soiden suojelu tänä vuonna. Säätyypeistä se hallitsee sadetta ja sumua, sekä uutta kuuta. Pelkään pahoin, että kesästämme tulee varsin viileä ja kostea, toivon olevani väärässä. Rakennukset jotka liittyvät #7 toimintaan kuten teatterit, baarit ja peli-ja viihdekeskukset ovat syystä tai toisesta ajankohtaiset. Kun kyse on tähdestä, joka edustaa rikkoontuneita asioita, murtumista ja vaurioitumista, voin kuvitella, että ajankohtaiseksi nousee jonkin merkittävän rakennuksen vaurioituminen, kuten vakava vesivahinko. 

Menneenä vuotena varsinkin vanhusten laitoshoito nousi ajankohtaiseksi, tänä vuonna ajankohtaiseksi noussee suun terveydenhoito. Sen lisäksi koronavirus tulee olemaan tapetilla koko vuoden; virus edustaa #7 hyvinkin. Seiskatähden henkisempään puoleen kuuluu kiinnostus näkymättömään maailmaan ja luulen mm astrologian ja ennusmenetelmien kiinnostuksen lisääntyvän vuoden aikana, mahdollisesti jonkin karismaattisen vaikuttajan julkitulon myötä. Itseilmaisun ja puhetaidon kehittäminen voi olla ajankohtaista tänä vuonna monille, tai kiinnostus retoriikkaan saattaa syventyä vuoden aikana.

Tässä yleinen osuus keskustähdestä #7. Seuraavaksi vuoden lentävät tähdet ilmansuunnittain.

* * *
Etelä:

Etelässä on tänä vuonna #2 jota pelätään nk. sairaustähtenä. Kaikkiin tähtiin voidaan liittää sairauksia, joten pidän pelon lietsomista tarpeettomana. Kakkostähti on maatähti, joka edustaa viljavaa pehmeää maata, mustaa multaa. Kakkostähti edustaa vanhoja viisaita naisia, leskiä, maanviljelijöitä, kansanjoukkoja ja opettajia. Sen ominaisuuksiin kuuluu kerryttäminen ja sen käyttö soveltuu siksi säästäjälle ja sijoittajille; se on sinnikäs ja harkitseva, sekä hyvin käytännönläheinen. Tähden käyttö ei sovi laihduttajalle, sillä se ei hevillä luovu elintasostaan! Kakkostähti on luonteeltaan hieman kärttyisä ja rauhassa viihtyvä, joten jos vietät vanhan rouvan seurassa aikaasi, huomaat ehkä ominesi hänen taipumuksia. Jos itselläsi on taipumusta sairasteluun, niin kannattaa välttää eteläsektoria tänä vuonna. Etelässä on lisäksi Suipo ja kolme sha'ta. Maan rikkomista ja kaikkinaista hälinää olisi hyvä välttää alueella koko vuoden. Maan energiaa olisi hyvä johtaa metalliin.

Pohjoinen:Rotan vuotena Taisui vaikuttaa pohjoisen sektorilla, yhdessä varsin aggressiivisen puutähden #3 kanssa. Taisui on omanarvontuntoinen suurherttua, joka mielellään näpäyttää niitä, jotka erehtyvät aliarvioimaan Häntä. Taisuita ei tulisi ärsyttää istumalla kasvot kohti, vaan kohteliaasti selin. Miten Taisui ja aikuisen miehen itsevarmaa uhoa ilmaiseva #3 mahtuvat samaan sektoriin, riippuu pitkälti muista olosuhteista. Kolmostähteä ei tule missään nimessä kannustaa isotteluun, joten "koppavan kollin" aisoissa pitäminen on oleellista. Pohjoisessa tulisi välttää puuenergiaa ruokkivia muotoja ja värejä ja mieluiten antaa #3 töitä, eli jotain hallittavaa. Ottaen huomioon, että pohjoinen sektori edustaa itsessään vesi-elementtiä, kolmosen rauhoittelu on tärkeää. Kolmostähdelle voi esitellä maa-elementtiä hallittavakseen mieluummin kuin tuli-elementtiä. 

Kolmonen edustaa haastajaa; keski-ikäistä miestä, keskiportaan johtajia, sekä urheilijoita. Kolmostähteen liittyy vahvasti alaraajat, sekä sappi ja maksa. Tähden ilmaisu on äkkinäistä, röyhkeää ja kiivasta. Kolmostähden suurin heikkous on kiivaus ja äkkinäisyys; se saattaa usein onnettomuuksiin ja pulaan ihmissuhteissa. Aggressiivista energiaa tarvitseville markkinamiehille ja -naisille, tai vahvaa tukea kilpailutilanteeseen kaipaaville #3 on oiva apu. Kolmostähteä voi käyttää lyhytaikaisesti omaa aloitekykyä kohentamaan, jos aloitekyky tuntuu kadonneen. Kolmostähti on hyvin energinen ja uuvuttaa nopeasti, jos oma energiataso ei vastaa #3 tasoa. Henkilöt joiden minggua edustaa maata (eli mingguat 2,5 ja 8), ei tulisi viettää pitkiä aikoja #3:n seurassa, sillä kolmosen energia pyrkii hallitsemaan heitä, mistä seuraa usein ärtymystä, kiukkua ja mahdollisia sappi-ja maksavaivoja.

Itä:

Keisarin terrakottasotilas. Kuvalähde: pixabay

Idässä vaikuttaa pelätty #5, jota kutsutaan satunnaisesti myös Keisariksi. Tätä tähteä parjataan ja nimetään syylliseksi liki kaikkiin maailman katastrofeihin, vaikka eihän se niin oikeastaan ole. Viitostähti on toki ankara hallitsija, mutta ei suinkaan tyranni! Viitostähti edustaa maata ja keskustaa, joten tähteä ei liitetä mihinkään trigrammiin. Tähden ominaisuuksiin kuuluu ennen kaikkea korkea moraali ja hyveellisyys. Maatähtenä #5 hallitsee kehossa navan seutua ja erityisesti pernaa ja tähti liitetään vatsan seudun sairauksiin. Viitostähden pitkäaikaisessa seurassa ihminen passivoituu ja omii paljon Keisarin itsepäisyyttä ja itsevaltiaan elkeitä; tähden seura sopii hyvin harvalle. Viitostähden sijaitessa idässä käsillä on lisäksi ongelmana vihamielinen puuenergia. Puu- ja maa-energiat eivät sovi yhteen, sillä puu pyrkii hallitsemaan maata, mikä ärsyttää maata tavattomasti. Korjauksena on silloitettava puu ja maa vähäisellä määrällä tulta ja lisäksi viitostähden energia on ohjattava metallienergiaan.

Länsi:

Lännessä vaikuttaa tuli-elementin tähti yhdeksän, joka edustaa hedelmällisessä iässä olevia naisia, kauneutta, opiskelijoita ja taiteilijoita, inspiraatiota ja intohimoa. Ysitähti on säteilevä ja huomionhakuinen, viehättävä hyvässä seurassa ja vähemmin viehättävä huonossa seurassa; #9 on mukautuvainen ja ilmaisee seuransa kaltaisesti ominaisuuksiaan. Seuraavan kauden hallitsevana tähtenä #9 edustaa kuitenkin myönteistä energiaa, mutta siihen on suhtauduttava edelleen varauksella. Ysitähden pahin kilpailija on "lännentyttö" #7, joka johtaa orkesteria vuoden. Lännen metallienergia on ristiriidassa tulienergian kanssa, joten sitä voi hieman tasapainottaa maa-energialla, mutta liioitella ei kannata. Tulitähti edustaa kehonosista sydäntä ja silmiä, sekä rintoja. Mikäli kärsii silmien kuivuudesta, oireet saattavat hyvinkin johtua runsaasta oleskelusta #9 seurassa. Sydänsairauksista kärsivien tulisi välttää ysitähden seuraa, jos mahdollista. Tarvittaessa tulen voimaa voi heikentää lisäämällä sektorille maa-elementtiä. Inspiraatiota ja ideoita kaipaavalle ysitähti on mainio valinta.

Lounas:Väli-ilmansuunnissa sijaitsevat vuoden parhaimmat energiat. Lounaassa sijaitsee luova puu-energia #4 muodossa koko vuoden. Nelostähti edustaa keski-ikäisiä naisia, sivistyneistöä ja kauppiaita. Tähteen liitetään vahvasti akateemisuus, mutta myös romantiikka ja proosa. Tähteä kannattaa käyttää opintoihin, kaikkeen luovuuteen mutta erityisesti kirjoitustyöhön. Nelostähti liittyy vahvasti lantioon, alaselkään, peppuun ja reisiin, sekä tietysti maksaan. Nelostähden sijaitessa maa-elementtiä hallitsevassa ilmansuunnassa, on hyvä tasapainottaa energia ripauksella tuli-elementtiä. Vaikka nelospuun energia ei ole yhtä aggressiivista kuin kolmospuun, suosittelen yleensä silti maa minggua henkilöitä (mingguat 2,5 ja 8) tiettyyn varovaisuuteen puutähtien suhteen, varsinkin jos on taipumusta stressiin, jota puutähdet yleensä pahentavat.

Koillinen:

Vastapäisestä maata hallitsevasta sektorista löytyy tänä vuonna #1, joka on vesi-elementtiä edustava energia. Ykköstähti on yksi kolmesta valkoisesta tähdestä, jotka ovat käytännössä katsoen aina suotuisia. Ykköstähti edustaa keski-ikäisiä miehiä, merenkulkijoita ja liikekannalla alati työnsä tähden olevia henkilöitä. Tähti edustaa myös nesteiden kanssa työskenteleviä, kuten juomanlaskijoita, oluenpanijoita, sekä tietysti myös juomien suurkuluttajia. Ykköstähti edustaa viisautta, onnea, sekä kuuluisuutta - huomautan, että se ykkösen kuuluisuus ei ole aina myönteistä ja haluttua. Tähden alaisuuteen liitetään sukupuolielimet, kehon nesteet, virtsarakko ja munuaiset, sekä korvat. Sijaitessa maa-sektorissa #1 saattaa ilmaista tyytymättömyyttään kehittämällä ihmiselle edellä mainittuihin kehon osiin ja elimiin oireita, siksi suosittelisin silloittamaan energian metallilla. Jo tinnitus on pitkäaikaisena kiusallista, vakavammista oireista nyt puhumattakaan.

Kaakko:

Kaakon ilmansuunnassa sijaitsee tänä vuonna #6, joka on myös yksi kolmesta valkoisesta tähdestä. Kuutostähti edustaa metalli-elementtiä ja on vahvasti kytköksessä vuoden taivaalliseen runkoon Geng ja trigrammiin Taivas. Kuutostähti edustaa vanhoja miehiä, johtajia ja päättäjiä. Kehonosista #6 edustaa päätä ja niskaa, luustoa ja keuhkoja ja näihin liittyviä sairauksia ja oireita. Kaakon ilmansuunta edustaa puu-energiaa, joka on ristiriidassa metalli-energian kanssa; pienellä määrällä elementti-vettä sen voi tasapainottaa hyvinkin. Kaakon sektoria ja #6 voi käyttää hyvinkin jos on vaikeuksia tehdä päätöksiä ja pysyä niissä. Kuutostähteä voi myös hyödyntää kun tarvitaan mielen jämäkkyyttä.

Luode:

Viimeisenä ilmansuuntana kaakkoa vastapäätä sijaitseva luode, joka ilmansuuntana edustaa metalli-elementtiä. Tänä vuonna luoteeseen on lennähtänyt maa-elementtiä edustava #8. Luoteen energia on harmoniassa, eikä kaipaa erityisiä toimenpiteitä. Kasitähti on viimeinen kolmesta valkoisesta tähdestä ja #8 on tämän aikakauden valtias, jonka energia on jo hiipumassa. Tähti edustaa poikia, luontoystäviä ja erakoituneita henkilöitä. Tähden heikkouksiin kuuluu mukavuudenhalu ja tietty laiskuus, mutta varsin leppoisa luonne. Selkä, nivelet ja käsien pienet luut ja vaivat näissä kuuluvat #8 alaisuuteen. Kipu kuvaa metallia, joten kipu edellä mainituissa kehonosissa saattaa kuvata epätasapainoa tilan energiassa, mutta jos henkilöllä on jo taipumus siihen, niin fengshuita ei käy syyttäminen.

Maankaivuu kiellot: 

Hylätty kaivuri. Kuvalähde: pixabay

Fengshuissa on runsaasti erilaisia sääntöjä koskien maan rauhaa. Maatähdistä #5 idässä edellyttää maarauhaa. Etelässä ja pohjoisessa tulisi välttää myös kaivuutöitä, Taisuin, Suipo' n sekä kolmen sha' n tähden. Lisäksi kaivuutöitä tulee välttää wudutian ja jidutian -suunnilla, jotka sijaitsevat tänä vuonna idässä ja koillisessa

Maalis- ja huhtikuun lentävät tähdet:


Maaliskuussa lentävät tähdet toistavat vuoden tähtiä, mikä ei aiheuta toimenpiteitä. Erityistä varovaisuutta on tosin noudatettava mikäli viettää aikaa etelässä tai idässä pahamaineisten #2 ja #5 seurassa. Suosittelen välttelemään kyseessä olevia sektoreita, jos suinkin mahdollista.Huhtikuun tähtiyhdistelmiä tarkastellessa tilanne onkin toinen: 

E: 2-1 yhdistelmä; ei toimenpiteitä mikäli olet johtanut maan energian metalliin.
P: 3-2 yhdistelmä; tasapainoita tulella ja metallilla.
I: 5-4 yhdistelmä; kuten yllä.
L: 9-8 yhdistelmä - ei toimenpiteitä. Erinomainen yhdistelmä!
Lo: 4-3 yhdistelmä; kevennä tulella.
Ko: 1-9 yhdistelmä; tasapainoita aavistuksella puuta. Hedelmällinen yhdistelmä!
Ka: 6-5 yhdistelmä; vahvista metallia.
Lu: 8-7 yhdistelmä; ei aiheuta toimenpiteitä.

* * *

Mikäli sinua kiinnostaa lukea lentävistä tähdistä enemmän, LINKKI on tässä aiempaan postaukseen tähtien arkkityyppisistä ominaisuuksista.

Leppoisaa ja tervettä fengshui-vuotta toivottaen!

- Paula

Myynnissä on edelleen pullokurpitsoja Kiinasta! Mutta ainoastaan isossa koossa, yli 15cm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti