lauantai 23. maaliskuuta 2019

Oikeaan aikaan oikeassa paikassaHyvä ajoitus helpottaa elämää


Onko sinusta milloinkaan tuntunut siltä, että hyvästä yrityksestä ja ponnisteluista huolimatta elämässä tuntuu kaikki menevän pieleen, eikä mikään ota onnistuakseen toivotusti? Mikäli vastasit mielessäsi "kyllä", et ole yksin. Kaikelle on aikansa ja paikkansa.


Kiinalaisen metafysiikan yksi kulmakivistä on päivänvalinta, jota hyväksikäyttäen pyritään helpottamaan elämää, aina kun mahdollista. Mietit varmasti tässä yhteydessä "miten". Minäpä kerron.


Siinä missä länsimaissa luotetaan tuuriin, omaan lahjakkuuteen, yleiseen hyvään tahtoon tai tahdonvoimaan, kiinalainen kulttuuri on luonut hyvin monimutkaisen järjestelmän tukemaan ihmistä arjessa - päivävalinnan.


Kiinalaisia kalentereita on erilaisia, erilaisiin tarkoituksiin. Henkilökohtaiseen päivänvalintaan, eli Ze Ri'hin, käytetään useimmiten neljään pilariin ja qimendundjiaan perustuvia kalentereita. 


Yleisempiin toimiin voidaan käyttää jianchu-kalenteria, joka on varhaisen Han-dynastian ajalta ja joka tunnetaan suomenkielellä Kaksitoista päivystävää virkamiestä. Toinen yleiskalenteri on xiufendu-kalenteri, eli 28 tähtikuviota.


Fengshuimestari Päivi Vilkin verkkosivuilta löydät mm kiinalaisen KALENTERIN.


Fengshuista tuttuja Tai Sui'ta, sansha'ta, wudutijania ja jidutiania tulee huomioida niin maakaivuutöissä, kuin rakennustöissä. 


Neljä pilaria on astrologinen menetelmä, jota tutkimalla voidaan päätyä suotuisiin ajanjaksoihin ja vähemmin suotuisiin ajanjaksoihin ihmisen elämässä. Tietoon nojaten voidaan valita eri toimille elämässä suotuisat ajat ja toimet, kuten opinnoille, perheen perustamiselle jne. Tietoon nojautuen voidaan myös välttää turhia vastoinkäymisiä, ymmärtäen ajan laadun olevan vastoin ihmisen tavoitteita.


Neljästä pilarista johdettu purppuratähden astrologia, eli ziweidoushu, jakaa yksityiskohtaisempaa informaatiota liittyen eri elämänaloihin ja ajoitukseen.


Japanilaisten kehittämä yhdeksän tähden ki on eräänlainen astrologinen menetelmä myös, jota hyödyntämällä voi suunnitella elämänsä päälinjoja.


Ennusmenetelmiä lähentyvät monimutkaiset menetelmät, kuten qimendunjia sekä daliuren kuvaavat henkisiä ulottuvuuksia ajassa, sekä ilmiöiden elinkaaria. Qimendunjiaa apuna käyttäen voi henkilö saavuttaa suuria etuja elämässä, voidessaan ennakoida paitsi ajoituksen, mutta myös oikean toimen suhteessa ajoitukseen ja sijaintiin.


Ennustaminen saattaa kuulostaa hupaisalta, mutta se edellyttää herkkyyttä ja vahvaa yhteyttä alitajuntaan. Kiinalaisista ennusmenetelmistä yijing on vanhin ja tunnetuin. Siitäkin on useita variaatioita, mutta kaikki variaatiot perustuvat silti heksagrammeihin. Yijing-arvontaa voidaan hyödyntää elämässä myös eri toimien ajoittamisessa.


Itselleni päivänvalinta on osa jokapäiväistä arkea. Sen avulla suunnittelen mahdollisimman huolellisesti tärkeät tehtävät ja tapahtumat, vältellen täyttämästä kalenteria ajanjaksoina, joka ei tue toimiani tai terveyttäni. Tämä vuosi on kokonaisuudessaan vuosi, jolloin vältän ottamasta vastuuta, riskejä tai kuormittavia tehtäviä. Tästä syystä myös blogi päivittyy harvemmin.


Kuvakaappaus tapahtuman järjestäjän sivuilta.


Seuraavat pari viikkoa olen jälleen Aasiassa opiskelemassa, joten blogi päivittyy vasta matkani jälkeen. Ajoitus ei ole tosin ihanteellinen, sillä jokaiseen pilariini kohdistuu yhteenotto, matkapäivää hallitsee matkoille epäsuotuisa virkamies, mutta yijing-arvonta antoi kahdesti eri aikoina kuitenkin suotuisat heksagrammit, joka tosin varoittavat ruokaan liittyvästä vaarasta. 


Matkasuuntani kaakkoon on kuitenkin qimendunjian mukaan suotuisa, sillä ilmansuunnasta löydän Taivaallisen Neuvonantajan. Kaakon ilmansuunnasta löydän myös nk Jade Neidon, Ding-rungon, joka edistää verkostoitumista ja oppineita tavoitteitani. Qimendunjia-kartta kuvaa ilmansuunnassa vaikuttavaa Sheng, eli Elämän ovea, joka kuvaa uuden syntymää ja aloitteellisuutta. Tilannetta hallitsee lisäksi oma kohtaloni vartija Punainen Feeniks. 


Tälle opintomatkalle ei voi siltikään lähteä kuin torvet soitellen sotaan, vaikka ennusmerkit ovatkin suotuisat. Matkani jälkeen raportoin, kuinka hyvin ennusmerkit pitivät paikkansa. Matkavarustuksiini kuuluu poikkeuksellisesti tällä kertaa myös matka-apteekki ja varsin kattava vakuutus!


Palaamisiin Kuala Lumpurin matkan jälkeen!

- Paula -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti