perjantai 12. helmikuuta 2021

Metallihärän vuosi

 

Kannat kattoon, nyt juhlitaan hartaasti odotettua kiinalaista uuttavuotta! Moni koki edeltävän metallirotan vuoden vaikeana, joten uusia tuulia on todellakin ehditty jo kaivata. Näkemiin rotan vuosi siis ja tervetuloa härän vuosi! Odotukset ovat suuret kaikilla, mutta nyt on maltti valttia! Tässä hieman pohjustusta uuden vuoden energioihin.


Niin mukavaa kuin uudenvuoden rilluttelu olisikin, niin metallihärän vuosi ei voisi alkaa sopivammin, kuin hillityllä etäjuhlinnalla. Kaikista maallisista oksista ehkä juuri härkä on tylsin juhlija! Härkä edustaa määrätietoista työjuhtaa, jolle bilekolttu sopii huonosti. Vaikka taivaallisista rungoista yin-metalli xin rakastaakin huomiota ehkä eniten, niin härän seurassa metallin hohto hiukan himmenee ja kimallus vaihtuu vaivihkaa sameampaan kiiltoon.


Maalliset oksat, joita moni pitää ”kiinalaisena eläinratana”, kuvaavat kuukausien energioita. Nämä maalliset oksat nimettiin myöhemmin maanviljelijöiden hyvin tuntemilla eläimillä, jotta heidän olisi helpompi muistaa kuukauteen liitettävät tehtävät ja ajan ominaispiirteet. 


Maallisista oksista toinen järjestyksessä on härkä. Maanviljelijälle härkä on arvokas ja arvostettu eläin, joka takaa ruokakunnalle elannon. Härän kuukautena maanviljelijät vievät talven yli levänneet juhtansa kyntämään vielä kohmeiset pellot, mistä kuukausi on saanut nimensä.


Härän kuukausi on talven viimeinen ja se kuvastaa aikaa, kun viljelysmaa on yhä kylmä ja kasvit lepotilassa. Talvipäivänseisaus asettuu keskelle rotan kuukautta ja sydäntalven juhlapyhien jälkeen väki asettuu odottamaan valoisampaa härän kuukautta, jolloin maanviljelijän työt alkavat. 


Härkä edustaa ennen kaikkea ankaraa ponnistelua, josta palkitaan vasta vuoden lopulla. Tämä ajatus johtotähtenämme meidänkin on asennoiduttava alkaneeseen vuoteen.
Härän aikaa voi kuvata erityisen hyvin yhdellä ainoalla sanalla – vakaus. Härän maallisen oksan pääelementti on yin-maa, joka on hyvin vakaa, luotettava ja tuottava. Maa-elementin kielteisimmät piirteet ovat ehkä muutosvastaisuus ja itsepäisyys, joita ei kumpaakaan voi oikein pitää hyveenä. Piilevinä elementteinä härän oksassa vaikuttavat myös yin-metalli ja haudattuna elementtinä yin-vesi.


Härän oksaa voi pitää karmallisena, sillä se nostaa tietoisuuteemme ja käsiteltäväksemme keskeneräisyytemme, mutta myös edeltävien vuosien käsittelemättömät ongelmat. Tänä vuonna meidän on siis kohdattava aiempien vuosien päätösten ja toimien seuraukset. 


Yin-oksana härkä edustaa parhaimmillaan itsetutkiskelua, joka johtaa ponnisteluiden kautta muutokseen ja kohentuneeseen henkiseen ja emotionaaliseen hyvinvointiin.


Härkään liitettävä energia ei salli laiskottelua, lusmuilua tai vapaakyytejä. Jokaisen on kannettava kortensa kekoon, niin yhteiseksi hyväksi, kuin omaksikin. Vuosi edellyttää päämäärätietoisuutta sekä kurinalaisuutta ja erityisesti vastuunkantoa kaikilta.
Xin, eli yin-metalli taivaallisissa rungoissa kuvaa runollisesti siementä. Siemen on aina uuden alku, mutta ennen itämistään siemenen on irtaannuttava emokasvista, mikä merkitsee erottautumista. Yin-metalliin liitetään siksi myös erot, eristäytyminen, suru ja melankolia. 


Perinteisessä lääketieteessä on myös valmistettu rohtoja siemenistä, joten yin-metalliin liitetään myös lääkkeet. Meillä on siis erinomaiset mahdollisuudet selättää koko maailmaa kurittanut pandemia uusilla lääkkeillä, mutta ihmiskuntana meidän on silti kyettävä toimimaan kurinalaisesti ja vastuullisesti, jotta tavoite saavutetaan.


Yin-metalli, joka esiintyy taivaallisissa rungoissa, pystyy konkretisoitumaan hyvin härän vuonna, sillä energia on myös juurtunut härän oksaan. Juuri tämä antaa vahvan toiveen paremmasta huomisesta! 


Yin-metalliin liitetään yleisellä tasolla myös raha ja kaupalliset alat, jalometallit ja korukivet, kirurgia, hienotyöstöön soveltuvat koneet ja laitteet jne. Härän oksaa hallitsee puolestaan yin-maa, joka edustaa tuottavaa maata, kiinteistöjä, rakennustarviketeollisuutta, keramiikkateollisuutta jne. 
Hyvällä syyllä voidaan siis olettaa näillä aloilla jonkinlaista taloudellista kehitystä ennen seuraavaa talvea. Suurta talouskasvua en odota tälle vuodelle, eikä keinottelulle ole sijaa myöskään. Pitkällä tähtäimellä toimiminen on avainasemassa nyt. 


Hiljaa hyvä tulee!

- Paula -

Taidekuvat Vincent van Gogh, kuvalähde Internet Archive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti