maanantai 26. joulukuuta 2022

Elämäsi tärkein ihmissuhde

 

Kuvalähde: pixabayMikä on sinun elämäsi tärkein ihmissuhde? Mitä se pitää sisällään? Ehkä vastaat mielessäsi kysymykseen omat lapset tai lapsenlapset, vanhemmat, puoliso, tai lähin ystävä. Kyllä, kaikki ne ovat tärkeitä ja merkityksellisiä ihmissuhteita.


Mutta täkein ihmissuhteesi on kuitenkin suhde itseesi. Ensimmäisestä sydämen lyönnistä ja hengenvedosta viimeiseen. Se on myös pisin ihmissuhteesi, se kestää koko elinikäsi.


Minkälainen suhde sinulla on itseesi? Tiedätkö kuka olet, mitkä ovat vaikuttimesi ja mitä tahdot? Tiedätkö mistä tulet ja minne olet matkalla?

Kuka minä olen? Kuka sinä olet?


Ilman itsetuntemusta ja antautumista mielen syviin vesiin on vaikea luoda hyvää suhdetta itseen. Minäsuhteesta muodostuu lähinnä pimeässä haparointia ja ehkä jopa vääristynyt tai pinnallinen.


Pohjamutien möyhiminen ei ole kivaa, helppoa, eikä miellyttävää. On paljon helpompaa vaatia, että joku muu pelastaa minut, tuo minulle turvaa, rakastaa ja arvostaa, täyttää sen sisäisen tyhjyyden tai parantaa minun haavat. Onko se liikaa vaadittu? – On. Se on liikaa vaadittu.


Kaikki ne vaateet ja toiveet olen asettanut muille. Kuten muut ovat asettaneet vaateensa minulle, että minun on rakastettava heidät ehjäksi ja arvokkaiksi. Ja yrittäessäni sitä, en ole saanut muuttua ja kehittyä, koska nämä toiset ihmiset eivät halunneet muuttua ja kehittyä, eivät halunneet ottaa vastuuta itsestään ja omasta kehityksestään.


Jokainen ihminen kasvaa ja kehittyy tahtiinsa, tai kieltää sen itseltään. Jokainen myös suhtautuu sisäiseen muutospaineeseensa eri tavoin. Yhdelle se saattaa olla eteenpäin pakottavaa, kun toiselle se voi olla veret seisauttavan pelottavaa. Kun muutospaine on kyllin voimakas, ei ole enää ulospääsyä. Silloin hakee ratkaisua tavalla tai toisella, sitä joko ’taistelee tai pakenee’. Joku ehkä yrittää leikkiä kuollutta, mutta se ei mikään pitkäaikainen ratkaisu.

Astrologia työkaluna


Yksi itsetuntemuksen työkaluista on astrologia. Nyt, erikoistuessani länsimaiseen psykologiseen- ja karma-astrologiaan, olen joutunut hyvin aktiivisella tavalla tutustumaan itseeni. Enkä pelkästään tutustumaan, vaan myös kohtaamaan omat kipupisteet ja aktiivisesti työstämään niitä. Jatkuva Jaakobin paini omien varjojen kanssa on uuvuttavaa, joten ne on pyrittävä kohtaamaan, jotta voi eheytyä ihmisenä ja muut elämän ihmissuhteet voi kukoistaa.


Delacroix: Jaakob painii enkelin kanssa
Kuvalähde: presse.louvre.frMutta opiskelemani astrologiset menetelmät eivät ole ainoastaan auttaneet itsetuntemukseen, vaan myös ymmärtämään omaa karmaa ja karmallisia ihmissuhteita. Karma tulkitaan aivan liian helposti ’maailmankaikkeuden kostoksi’ ihmisen pahoista teoista, mitä se ei suinkaan ole.


Sana karma merkitsee ’toimintaa’, tarkoittaen kaikkea mitä ihminen tekee tai jättää tekemättä, myös ajatuksia ja tunteita, tiedostamattomia motiiveja ja vaistonvaraisia reaktioita, valintoja elämässä, mutta myös kaikkea mitä ihminen projisoi ympäristöön. Tätä taustaa vasten on ehkä helpompi ymmärtää, miksi haasteelliset ihmissuhteet koetaan karmallisiksi.


Kuvalähde: artstation.comKarmalliset ihmissuhteet eivät tarkoita automaattisesti kärsimystä tai haasteita ihmissuhteissa. Kyse ei ole myöskään mistään, mille on alistuttava tai uhrauduttava, ’koska se on minun karmaa’! – Ei, karmallisten ihmissuhteiden tärkein tehtävä on sovitella menneitä, käyttämällä saatuja lahjoja, auttamalla toisiaan kehitykseen, joskus hyvin brutaalilla tavalla jopa. Karmallisissa ihmissuhteissa puhutaan sielun kehityksestä, sielun tarpeista ja sielun sitoumuksista. Sielun katsotaan keräävän kokemuksensa ihmisen tunnemaailman kautta, joten on varsin luonnollista silloin, että kokemukset juuri ihmissuhteissa korostuvat.


Psykologinen astrologia painottaa enemmän ihmisen psyykkisiä resursseja ja toimintamalleja. Astrologinen kartta voi osoittaa paitsi ihmisen lahjoja, myös haasteita ja kasvun paikkoja, sekä elämänalueita, joissa näitä voi esiintyä. Karttaa voi lukea kerroksittain, peilaten minää sitä vasten.


Myös ihmissuhteita voidaan tutkia eri tavoin astrologian avulla. Synastrian avulla voidaan tutkia suhteen dynamiikkaa ja haasteita, mutta eri kompositiokarttoja hyödyntäen voidaan myös tutkia itse suhdetta ja sen laatua ja kuinka toimimme siinä. Joskus ulkopuolisen henkilön objektiivinen näkemys voi auttaa ihmissuhdekiemuroiden ymmärtämisessä ja sen oman ihmissuhteen haasteiden selättämisessä.


Kiinnostaisiko sinua jokin edellä mainituista tulkinnoista? Lisätietoja sähköpostitse: paula@noctiluca.fi


Tarjolla on yhä edelleen myös neljän pilarin tulkintoja, sekä vuositulkintoja. 

- PaulaEi kommentteja:

Lähetä kommentti